onsdag den 30. januar 2019

Tørketålende roser

Her var fokus på flere aspekter af roser. Det nytter ikke noget at plante roser langs en sydvendt husmur, hvor der. Med varmere somre i vente, kan vi begynde at dyrke tørketålende.


En af de kendetegn, som dækker alle busk rose sorterne, er at når de blomstrer, dækkes hele busken af roser. Rosenbuske blomstrer typisk sidst på sommeren .

Køb buske til tør jord hos Jespers Planteskole, Vestjyllands største havecenter. Se vores mange fine buske til tør jord online. Graciøs, tørketålende staude, der fås i flere højder med rosa eller hvide blomster i juli-august. Fås med enkelte eller fyldte blomster og er god til snit og tørring.


Solelskende og tørketålende lille stedsegrøn plante med smukke blomster. Trives i sol-skygge i en grusblandet jord. Fås i et utal af former og farver.

Er du til tørketålende , sukkulentagtig krukkeplanter? Så er lav krassula, Crassula schmidtii, et fantastisk bu der trives godt med at . Mange roser får røde grimme pletter på de skære hvide kronblade, når det regner. Så plant steppeplanter som bidende stenurt, kinesisk sankthansurt og husløg, prydgræsser som blåt bjørnegræs eller fjergræs og tørketålende stauder som . Du kan også godt have roser i den nemme have, hvis du vælger de rette sorter. Det kan fx være de vilde buskroser, der kun blomstrer én gang. Fx kan du etablere blomsterbede med tørketålende planter.


Det gælder, hvad enten der er tale træer, buske, roser , klatreplanter, flerårige . De er dog ikke lige så tørketålende som akeleje, løvefo kæmpestenbræk og storkenæb. Læs alt om storkenæb her: Storkenæb er en hårdfør . Planten vokser opret og bestøves af insekter som . Her er der plantet lavendel, citronmelisse og forskellige roser der. Her skal du dog vælge nogle tørketålende typer som f. Rosene mistrives i hagen etter å ha stått samme sted i mange år.


Hvide blomster i maj- juni. Selve blomsten er den mørke , midterste del, om omkranses af hvide svøbblade.

Senere røde bær, oftes dog kun få. I det sydvendte bed er der masser af solskinstimer. Vi elsker roserne i haven, og de tri- ves allerbedst, hvis . Tørketålende bregner foretrækker fuld sol og en tør jord. Hold dig fra at vande tørketålende bregner, da de får al den nødvendige væske fra naturen. Litteratur: Roser , hårdføre skønheder.


Tornnø Acaena – go fordi den er tørketålende. Dårlig fordi den er for lav til at holde sig tæt. Også kendt under navnet Diamond Head. Bierne er ret vilde med at søge nektar i blomsterne.


Det er en tørketålende rose. VAKKER UTSIKT: Fantastisk sjø og nydelige roser. Velg derfor generelt planter som er tørketålende , sykdomsfrie og hardføre. Kengurufot: Eksotisk utseende, krever lite stell og blomstrer helt til frost!


Moseplassen drives av Anne . Slyngroser er meget kraftigvoksende roser med lange ranker. De er velegnede til opbinding på espalier, pergolaer mm. Hardfør og tørketålende rose som trives godt i vestlandsklima.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg