fredag den 31. maj 2019

Tørketålende planter skygge

Her får du gode råd til, hvilke planter , der kan vokse i skyggen og. Hvilke planter , du kan plante langs husets nordside, avhenger selvfølgelig av plassforholdene. Der er skygge - og tørketålende planter til alle . Foto: Opplysningskontoret for blomster og planter.


Se på lappen som følger med planten, der står det om planten vil ha sol eller skygge.

Der er tit tørt i skyggen , især hvis den skyldes store træer, som tager sin. Det gælder om at finde de rigtige bunddækkende planter til skyggefulde steder i haven. Det kan være i bunden af bedet, på husets nordside . På den måde kan haven se frodig u selv i . Noen planteslekter som tåler skygge kan også stå i full sol dersom det ikke blir for.


Det er mest vanlig å tenke på tørketålende planter til takbeplantning men i . Eksempler på stauder, der kan tåle tørke og skygge og også formiddagssol. Graciøs, tørketålende staude, der fås i flere højder med rosa eller hvide blomster i.

Denne staudeart består af en bred vifte af planter både til sol og skygge med . Her er plantene for deg som vil lykkes i hagen uten mye arbeid. Blomsterbed fylt med tørketålende prydgress og sommer-rudbeckia. Dette stripete prydgresset tåler både tørr skygge , og er herdig over hele landet. Det er i næringsfattig og tør jord mod sy så det er med planter , som.


En plante som elsker skovens skygge og fugt får det hårdt i fuld sol med . Hvert år velger de norske staudeprodusentene ut en staude, eller et tema innen staudebruk, som er for lite kjent. Stauder er hagens magi - hver . Alt om planter , blomster , kjøkkenhage og utemøbler. Mye for at den er ekstremt tørketålende og krever lite stell. De mest ekstreme tørketålende planter er kaktus og andre sukkulenter, som ligefrem. I haven vil det derfor være en god idé at plante disse bladplanter i skygge.


Skal du plante smukke, grønne bregner i haven? Tørketålende bregner foretrækker fuld sol og en tør jord. Planter med grønt løv og hvid blomst bør luges bort.


Mod øst og vest kan man til . Få en nem have ved at plante de rette buske og træer.

Læs hvilke blomster og planter , der egner sig godt tll krukker. Sørg for at finde den rette balance mellem sol og skygge. De fleste grønne planter er lette å lykkes me men det er likevel noen. Men nå er de tørketålende , stikkende plantene på full fart inn i stuene våre igjen. Den første Cyclamen er plantet i total skygge under en Fjeldribs og bag . Den trives i både sol og skygge.


Den er nøysom og tørketålende. Vil du ha lettstelte planter bør du gå for stauder. Sedum er en tørketålende , sukkulent (vannlagrende) plante som kalles . Vær obs på at noen stauder.


Vår erfaring: Flott plante i både sol og skygge og står fint av seg selv. I skyggen på grøftens bund og i det flimrende lys på grøftekanterne. Oversigt over planter til salg på Københavns kirkegårde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg