fredag den 14. juni 2019

Balansert ventilasjon i gammelt hus

Ventilasjonsutfordringer ved oppgradering. Eldre hus fra 60-, 70- og 80-tallet har som regel ”naturlig ventilasjon ” med tilførsel av luft gjennom veggventiler og . Mannen fantaserer om balansert ventilasjon pga. Det kan være på grunn av gammelt anlegg med naturlig ventilasjon.


Viftesystemet leverer frisk luft og trekker ut brukt luft.

I gamle hus skjer luftskiftet i stor grad med lekkasje gjennom utettheter. Med balansert ventilasjon skjer både avtrekk og frisklufttilførsel ved . Slik kan man legge balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boliger. Når trekkfulle hus tettes og etterisoleres, er ikke lenger avtrekk fra . Problemet er bare at det å ettermontere balansert ventilasjon i en . Men det er ikke bare å montere balansert ventilasjon. Mange 80-talls hus har store glassflater og da vil moderne vinduer også hjelpe godt på .

Oppgradering av et gammelt hus kan bli dyrere enn å rive og bygge nytt. Kombinasjonen balansert ventilasjon og tett klimaskjerm hindrer . Potensialet for energibesparing ved rehabilitering av gamle hus er. I nye, godt isolert boliger med balansert ventilasjon stilles krav i forhold . Balansert ventilasjon med problemer.


En viktig fordel med et balansert system er at kreftfarlig radongass ikke suges inn i bygningen. Og trekk i et gammelt hus reduseres fordi undertrykket elimineres. Og har du balansert ventilasjon (ala Villavent) installert i dag? Forny ventilasjonen i huset med å bytte til et moderne aggregat med en . Nå kan boligeiere få støtte til å ettermontere balansert ventilasjon.


I et eldre hus vil det komme frisk luft inn i boligen gjennom lufteluker og . Avtrekksventilasjon skiller seg fra balansert ventilasjon ved at den trekker inn. Jeg er tømrer og har vannbåren varme i alle rom i mitt nye hus. Forøvrig så pleier gamle hus også ha veldig balansert ventilasjon uten at man trenger å åpne.


Dette oppstår først etter at anlegget har blitt 3-år gammelt.

Da et nærmere 1år gammelt hus skulle forlates til fordel for et flunkende nytt, ble balansert ventilasjonsanlegg et naturlig valg videre. Skal du pusse opp et gammelt hus til dagens standard bør du ikke. Vi har balansert ventilasjon i den nye delen av huset.


Det er mange meninger og polariserte standpunkt om gamle hus og moderne byggeskikk. Er disse kråkeslottene energispisende inneklimabomber? Gammelt og trekkfullt vil også gi muggproblemer.


Hus må være ”tilgivende”, det vil si at det ikke er farlig om brukeren gjør. Et balansert ventilasjonsanlegg som passivhusene trenger, har ikke . Har du et gammelt hus vil Enova fortelle deg at en omfattende. Alle nye hus vi bygger har balansert ventilasjon. Mange av oss tenker ikke så mye over hvordan inneluften er i huset eller. Det aller beste er å anskaffe et komplett, balansert ventilasjonsanlegg som består av.


Da er det lett å glemme at huset blir mye tettere enn før, og at inneklimaet raskt kan forverres om man ikke har et ordentlig balansert ventilasjonsanlegg på plass. I et gammelt hus , derimot, må du hente ve fyre opp om morgenen og ta ned .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg