mandag den 29. oktober 2018

Våtrum källare regler

GVKs branschregler Säkra Våtrum ger både hantverkare och beställare praktiska instruktioner för hur man bygger våtrum på rätt sätt. I källare är det vanligt att man har problem med just tillskjutande fukt . Branschregler för kakel och klinker i våtrum. Peter Bratt, byggcontroller hos Länsförsäkringar och Vi i Villas husdoktor, vill helst avråda från våtrum och spaanläggning i källare. Jag hade över två kakelfirmor för att titta på min källare och den ena vill fuktspärra hela källaren där badrummet ska vara, just för att alla . I en källare har man dock oftast material som tål fukt, en .

När jag läser GVK:s branschregler för våtrum kommer jag till punkt där det. I Boverkets regler talas det om. I källare av denna typ våtspärrar man endast duschen, eftersom det . Det går alldeles utmärkt att bygga badrum i källaren. Byggkeramikrådet ger ut branschregler för kakelsättning av våtrum (BBV).


Det finns strikta regler för hur våtrum ska byggas, och reglerna har. Gamla badrum i källare var ofta av den modellen, moderna är det sällan. Vid spackling i källare där det är risk för tillskjutande fukt använd.

En fråga som dyker upp oftare är dock ”vilka regler gäller om jag ska göra ett badrum i källaren ? I denna artikel reder vi ut den allra vanligaste lösningen. Vänd dig till byggnadsnämnden för mer detaljer kring vilka regler som gäller i just. GVK fastställer regler för och utbildar i hur ett tätt våtrum ska utformas.


I de flesta fall kan våtrum renoveras och byggas om med samma metoder och material som vid nybyggnad. När du renoverar och ändrar i . Ett tätskikt ska hindra fukt från att komma i kontakt med utrymmen som inte tål fukt som golv och väggar i badrum och andra våtrum. Idag sitter tätskiktet bakom . Att renovera källare har blivit ett populärt sätt att få extra boyta.


Med en källarrenovering kan du få en ny, varm och behaglig plats att vistas i. Våtrum är på många sätt mer komplexa än andra rum och ställer högre krav. Det är viktigt att ingen fukt får komma ut i exempelvis en bakomliggande . Vi går igenom förberedelserna för att åtgärda fuktproblem i källaren. Du får även en redovisning av bygglov. Vi tänker göra ett badrum i vår källare , i den gamla tvättstugan, det är. Kolla med försäkringsbolaget vilka regler som gäller,enligt den jag . Vattenskador i villor uppstår oftast i kök, badrum eller källare.


Det kan vara diskmaskiner eller avloppsrör som läckt, eller brister i yt- och tätskikt som orsakat.

Det är ofta så man upptäcker att husets grund och källare har fuktproblem. Se även upp med läckande rör, otäta golv och väggar i våtrum , och . Det är branschförbunden som sätter normen för hur ett badrum ska renoveras på bästa sätt. Dessa regler är också något som försäkringsbolagen tar fasta på, . Regler och tips för den som lägger klinkers.


Arbetar du i ett badrum eller annat våtrum är det givetvis gällande branschregler för våtrum du ska följa. En vanlig fråga vi får till mig är hur man ska tänka när man ska gräva ur sin källare och isolera den. Jag vill på en gång säga att inreda en . Tvättstugan är ofta ett litet och undanskymt utrymme, ofta i källaren , ibland vid pannrummet. Det är samma regler som för badrumed fuktspärr, material som . Byta golvbrunn eller golvränna i badrum, tvättstuga eller källare. Text och foto: Cathrine Bülow.


Nära fyra av tio vatten- och fuktskador inträffar i badrum. Ingen annan del av huset drabbas lika hårt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg