torsdag den 22. november 2018

Atom opbygning

Oprindelig forestillede man sig, at atomet var en lille kugle, som ikke kunne deles i mindre dele. Du kan læse meget mere om atomets opbygning og andre af atomets. I det periodiske system ses kun grundstoffer. Playing with atoms , Simon Lees, Highschool, Laboratorie Guidet Lektie, Kemi. Skematisk opbygning af hydrogen (H), helium (He) og bor.


Den mindste fraktion, hvori et stof kan opsplittes, når dets egenskaber ønskes bevaret, kaldes et atom.

Alt stof er opbygget af atomer . Et H atom har i neutral tilstand en proton i kernen og en . Hør om atomets forskellige bestanddele. Atomer består af en atomkerne og en sky af elektroner , der . Atomer er opbygget af protoner, elektroner og protoner. Protoner bærer en positiv elektrisk ladning, elektroner bærer en negativ . Kernen består af protoner og neutroner, som under ét betegnes som nukleoner.


Alt hvad man kan forestille sig er opbygget af molekyler der igen er opbygget af de omkring 106 . Et atom består af en kerne og et antal elektroner.

I dette afsnit skal vi kun lære om dem, der er vigtige i algernes opbygning : Carbon (C), Hydrogen (H) og Oxygen (O). For en nemheds skyld forkorter man . Elektronerne er fordelt i nogle skaller rundt om kernen. Elektronfordelingen i de enkelte skaller på de første atomer kan ses . Man benytter viden om atomerne og deres opbygning til at bygge uret. Tilsvarende vil et strontium- atom (Sr) altid have protoner og 38 . Der er tetraederstruktur omkring et C- atom , som danner fire en- keltbindinger.


Strukturen er plan ved et dobbeltbundet C- atom , og der er lineær opbygning ved. Det sp3-hybridiserede C- atom har fire uparrede elektroner, som kan danne fire ens. Det negativt ladede oxygen- atom i ét molekyle vil trække hydrogenatomer.


Søgning på “ atom ” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk. Cellernes kemiske opbygning Alt det materiale, den menneskelige krop er lavet af, er opbygget ud fra grundstofferne i det periodiske system.


Men hvad fortæller lyset om atomets opbygning , og hvad har det med kemisk. Niels Bohr valgte at starte med at lave en model for det simplest mulige atom , . Atomer (græsk, atomos (udelelig)) er de mindste byggesten i molekyler. Atomet kan ikke sønderdeles ved kemiske reaktioner (i modsætning til molekylet), . Billede af Atomernes Opbygning , i hvert Tilfælde et indgaaende Kendskab til.

Der tages forhold for trykfejl. Køb adgang til dette dokument. Atom producerer reoler i træ og i mange farver. Bestem selv både farve, materiale, mønster og modul opbygning , og sæt dit eget aftryk med farvede greb, ben, . Fatal error: Uncaught Error: Function name must be a string in .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg