fredag den 1. marts 2019

Legge skiferheller

Dette bør du vite før du legger skifer ute. Jeg planlegger å legge skifer i hagen og lurte på hvilken metode som er best. Har sjekket litt på nettet og snakket med en anleggsgartner uten . Du kan selvsagt legge skifer i jord og la gresset komme opp mellom hellene.


Ut i fra geologiske prosesser er det skapt utallige varianter av naturlige farger og mønstre . Når du skal legge et gulv i skifer skilles det i hovedsakelig mellom to forskjellige slag.

Bruddhellene varierer i utseende, form og størrelse. Husk fall ved større flater. For å begrense gressvekst mellom hellen kan en legge plast under fugene.


Her kan du se hvordan du enkelt legger Bruddskifer på gulv. Abonner på vår kanal for å se flere. Men de er vanskelige å legge pent fordi kantene gjerne må tilpasses med . Vurder å legge skifer i hagen.


Har sett at noen først har støpt området, for deretter å lime skiferen på betongen.

En hagesti med avstand mellom hellene er veldig lett å legge. Skal du legge tunge heller, er det en god idé å lage en lettere mal, med samme størrelse som steinhellene. Nå kan du klippe skiferheller. Et gulv av steinmaterialer er slitesterkt og fås i et utall. Fås både som rektangulære heller og som villskifer.


Anleggsgartner,Murer Legge skifer heller på terrasse. Skifer er holdbart og vakkert. Stor utendørs terrasse delvis under åpent tak og en tarm rund den ene hus . Du kan velge mellom flere skifertyper, størrelser og tykkelse på skiferen. Du kan også bestille kalibrert bruddskifer, noe som gjør det raskere og enklere å legge. Hus, hage og oppussing: Har nå en terrasse av tre, men vurderer å støpe en platting og legge skifer gulv der.


Heller er nok vanskeligere å legge for den som aldri har lagt stein før, fordi det er større risiko for å få vipping på grunn av små. Dette er ikke en komplett leggeanvisning, men noen tips og råd du kan ta med deg på veien. Har du spørsmål, kontakt oss gjerne.


Læreboka har som mål å presentere mest mulig . Vi har en plass under verandaen på ca 3m x 17m hvor det ligger bruddskifer i grus. Her vokser det opp ugress imellom og det ser ruskete ut. Legg skifer rett og få taket tett.

Taktekking med skifer kan man ikke improvisere! Foto: Gudbrandsdal Steinindustri AS. Oppmerking og lektring oppetter taket. For å finne lekteavstand som skal brukes må dette regnes ut.


Foruten anbefalt lekteavstand er målene på taket . Gode grunner til å velge skifer. All vår skifer er frostsikker og kan dermed også gjerne benyttes ute til terrasser. Flisekompaniet - Hvordan legge bruddskifer.


Hvis du skal ha skifer , dekorstein eller fliser på topp får du en . Det er lange tradisjoner for bruk av skifer på tak i Valdres. Dette gjøres gjennom å legge steinen på skrå mot et fast underlag og deretter .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg