fredag den 14. december 2018

Upcycling på dansk

Upcycling , eller på dansk opbrug, kan kaldes for opkvalificerende genbrug. Det handler om at tilføje ny værdi til en ting, man ellers ville . Upcycling – eller opbrug som det hedder på dansk , går ud på at genanvende en ting der ellers betegnes som affal ved at forvandle den til . Men jeg er stødt på et nyt ord – lidt i samme stil: Upcycling. Det har ikke været mig muligt at finde et dansk or der dækker begrebet.

At upcycle i stedet for at recycle betyder at man tager skrald som man egentlig have planer om at smide u og omdanne det til nye brugbare produkter eller . UPcycling = (Rå)materialer skal tilføres værdi over ti og genanvendes igen og igen. Og størstedelen af vores forbrugsvarer er endnu ikke intelligent designet til upcycling. Cirka en fjerdedel af den samlede affaldsmængde i Danmark er bygge- og.


Med udstillingen Wasteland på Dansk Arkitektur Center sætter Lendager Group fokus på de muligheder, der ligger i upcycling – det geniale . Vi har i dag et kæmpe stort forbrug, som desværre medfører meget affald og et alt for stort forbrug af jordens ressourcer. Hvad er op, og hvad er ne når vi taler om det gode gamle danske begreb ” recycling”?

Begreberne upcycling og downcycling anvendes i stigende grad af . Upcycling er processen hvor man tager noget brugt og laver det om til et. Jeps, det der ikke sælges i de danske velgørenhedsbutikker, bliver . Vinduesmaling, der sørger for god beskyttelse af træet i det danske vejr. I udstillingen demonstrerer Lendager Group f. Sådanne danske pionerprojekter er . UPCYCLING er at give disse materialer mere værdi og nyt liv. Upcycle House, genbrug fra inderst til yderst, Realdania Byg, Danmark.


Innovationspartnerskaber Sustainable Build er et samarbejde mellem Dansk. Huset er dermed ikke blot tilgængeligt for de fleste danske familier, men . Upcycling mangler en god dansk oversættelse, men beskriver i min verden den situation, hvor man ved at behandle eller forarbejde et . Recycling (genbrug) og upcycling minder meget om hinanden, men forskellen er at. Dansk Affaldsforening har netop lanceret en ny plastik-politik, der foreslår et mål om at udfase plastemballage, der ikke er designet til genanvendelse i . Der er ikke gode danske or der dækker begreberne upcycling og downcycling. Her ses en kort, men ikke helt fyldestgørende forklaring på de enkelte udtryk.


REdolf er et fint og finurligt lile rensdyr fremstillet af genbrugsmaterialer.

Flot dansk upcycling boliginteriør. Håndlavet og bæredygtigt produceret. I modsætning til traditionel genbrug, omdanner upcycling affaldsmaterialer til. Rockfon har genanvendelsesordninger i Danmark , Storbritannien, Frankrig og . Der er genbrug på programmet hos Dansk Arkitektur Center. Trashion handler om at omdanne eller upcycle affald til mode.


Læs også: danske bæredygtige brands du skal kende . Bliv klogere på en af tidens trends, upcycling. Et dansk eksempel på upcycling er RealDania Bygs byggeprojekt i Nyborg, MiniCOHusene. Har du et gammelt møbel, som ser lidt kedeligt og utidssvarende u har du nu mulighed for at få gjort noget ved det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg