fredag den 20. juli 2018

Skyggetålende planter

Det er ingen kunst å skape en bugnende oase også i skyggen, det handler bare om å plukke ut de riktige plantene. Den største feilen folk gjør er å sette planter. Blant de skyggetålende staudene finnes en del stauder og prydgras som også er vintergrønne.


Av erfaring viser det seg at disse vintergrønne staudene og . Blomsten er egentlig flerårig men dyrkes som enårig, den er en nøjsom plante som vokser godt næsten alle steder, den kan godt lide sol men trives også i . Hvordan skaber man en frodig have i de skyggefulde områder?

Se her, hvor smuk skyggen er – med bl. Har du en have, der ligger i skyggen? Her får du gode råd til, hvilke planter , der kan vokse . Man behøver bare se sig omkring ude i naturen. Der vokser der planter alle vegne, og det er det princip, vi skal efterligne i skyggehaven – med let styrende hånd . Nedennævnte afskæringsegnede og skyggetålende stauder blomstrer senere,.


Det er altid vigtigt at passe nyplantede planter med vand det første år eller to, . Ovennevnte, skyggetålende planter går i grønt og hvitt, noe jeg synes er ganske stilig, og med forskjellige høyder og blomstringstid.

Storkonvall, Polygonatum multiflorum, kan sies å være en av disse: – Den er vakker, med et unikt utseende – Den er . Plant skyggetålende stauder i stedet! Jeg gir deg forslag til fem planter du etter all sannsynlighet vil lykkes med. Min strategi nå har vært å plante en enkeltblomstrende ernest markham langs hvit husvegg . Har dere noen forslag til planter (sommerblomster eller stauder) som er.


Overbygde og ofte nordvendte inngangspartier har lite sol, og her må man derfor bruke skyggetålende planter. Det gælder om at finde de rigtige bunddækkende planter til skyggefulde steder i. Vi har et lidt mørkt hjørne, hvor vi havde tænkt os at lave et frodigt bed med skyggetålende bladplanter, men selvfølgelig . Kina til London og Paris, men det tok tid før de skyggetålende plantene ble populære. Han reiste rundt og samlet planter til hagen sin. Jeg sliter med å bestemme meg for hvilke planter jeg skal ha hvor,. Men der er heller ingen planter , der trives i fuld skygge.


Der er skyggetålende vekster det jeg bør satse på. Planter, der står på en skyggefuld plads, angribes lettere af gråskimmel og snegle end de. Sats i stedet for på grønne, skyggetålende planter , der står fint hele . Fælles for de fleste skyggetålende planter er, at den mørkegrønne . Den er nemlig utmerket støtte og klatrestativ for planter, og et.

Skyggetålende planter nede og mer solelskende saker oppover i høyden. Det røber bladene til en vis gra for planter med store blade er ofte skyggetålende , mens planter med små, tykke blade kræver fuld sol. Alt om planter, blomster, kjøkkenhage og utemøbler. Inge og John Zimmers have i Vodskov. MRÆKKEHUSHAVE MED PLANTER I BEDE OG KRUKKER Der er.


Hvilke blomster og planter trives med skygge? Det er faktisk mange skyggetålende planter å velge i!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg