mandag den 22. september 2014

Vann i kjelleren hva gjør jeg

Om uhellet først har skjedd og kjelleren er full av vann , er det mye du. Bortsett fra brann, er vann det som kan skade en bolig mest. Det gis også råd om hva den som rammes bør gjøre ved en oversvømmelse.


Huseiere bør gjøre mer for å unngå vann i kjelleren i fremtiden. Vann i kjelleren er marerittet for mange.

Da lurte vi på hva slags hus vi hadde kjøpt, forteller Sigfrid Fremstad. Drenering rundt huset er ikke noe vi lager for moro skyld. Derfor var det også ekstra bittert da kjelleren ble oversvømt av vann for andre gang.


Det er ikke alltid dreneringen gjør jobben, og mange opplever nok det som en. Undertrykket i kjelleren gjør at vannet kommer opp i gulv og vegger. Uansett hva du velger å foreta deg for å løse et fuktproblem, er rådet fra . Norsk byggemåte er slik at man drenerer vekk vannet utenfor veggen ved hjelp av drensledningen, og så har man knotteplast mellom de .

Veggene i kjelleren virker tørre og det kan se ut som om vannet er på linje med dreneringsledningene. Men hva gjør vi nå, og hvordan får vi . Etter et voldsomt regn her i ettermiddag har vi fått en del vann inn i kjelleren. Jeg leier en leilighet med mur kjeller. Nu har det kommet inn vann gjennom veggen. Jeg skal tørke det opp, men spørsmålet er hva gjør jeg mer . Gå selv i gang med å redde tingene dine.


Flytt alt som står i vann , bær det opp fra kjelleren eller legg det et sted hvor de . Vi har et (v)årlig problem som handler om snøsmelting og etterfølgende stigning av grunnvann som gjør at kjeller får en god del vann inn. Det varsles om såkalt 50-års flom, og det betyr risiko for at vann kan havne i. Så hva gjør du når kjelleren er omgjort til et svømmebasseng? Med mye røft vær, er norske boliger ekstra utsatt for vannskader. Dette kan du gjøre for å unngå vann i kjelleren : Ta en runde.


Kjeller Er du engstelig for hva huset ditt kan stelle i stand? Da er det ikke sikkert forsikringen din dekker det.

Du skrur på krana og får bekreftet mistanken: vannet er frosset. Sjekk hva slags vannskader forsikringen ofte ikke dekker. Vannskader på norske hus er svært utbredt og anslag viser at vann , fukt og væte står for. I Tønsberg er kjelleren ubeboelig og regningen overlatt til en eier som er.


Informasjonen på denne siden er hentet fra brosjyren Viktig å vite om kjelleroversvømmelser utviklet av Norsk Vann , Finansnæringens Fellesorganisasjon, . Overvann er regn og smeltevann som renner av.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg