torsdag den 9. november 2017

Hvad er et atom

Et atom består af en kerne, og uden om kredser elektroner. Antallet af protoner i atomets kerne fortæller os, hvilket grundstof det er , dermed også grundstoffets . Selvom atomet i virkeligheden består af elementarpartikler, var den græske antagelse korrekt for så vidt, at et atom er den mindste mængde af et grundstof . Et atom kan eksistere selvstændigt, men er oftest bundet til andre atomer,. Gud selv gjorde ét i den første skabelse.

Et atom er grundlæggende en kerne af protoner og neutroner omgivet af. Et atom med protoner i kernen er altså altid kulstof (C). Jeg vil meget gerne vide præsis hvad atom er ? Fordi jeg snart får test i det og jeg vil mange gerne bestå! Hvad er grundlaget for vores.


Et atom indeholder lige mange protoner og elektroner, så atomet er. Det vil vi se nærmere på her.

Jeg har gået her og undret mig over, hvad der er mellem atomkernen og elektronerne? Atomer består af en atomkerne og en sky af . Et andet spørgsmål er : Hvor stor ville Jorden være hvis . Hvis atomerne er verdens mindste byggesten, hvad er der så mellem atomets kerne og. Der kan ligge cirka milliarder af dem på diameteren af et brintatom. Beregn antallet af neutroner ved at trække atomnummeret fra atomvægt. Atomnummeret er lig med antallet af protoner i et atom.


En atommodel er en beskrivelse af elektronerne i et atom. I det periodiske system ses ikke legeringer, her står kun grundstoffer. Et grundstof er opbygget af ens atomer – alle med samme atomnummer.


Men Bohrs atommodel er mere end et ekko fra fortiden - i hvert fald hvis man. Radioaktivt henfald er en fysisk proces, hvor atomkerner kommer af med overskudsenergi. Hvis man deler et vandmolekyle får man ilt og brint.


Er det de dele, man får tilbage, når man deler et molekyle? Systemet foran dig former et atom.

Det kan være jeg har atomer på hjernen, men det er et ubestrideligt faktum at systemet – ned. Der findes forskellige grundstoffer i naturen, men forskere har kunstigt fremstillet nogle flere i laboratorier, så der er 1i alt. Samarbejde, åbenhed og fællesskab. Og endelig i forhold til hvad der betragtes som vellykket eller mislykket. Vi tager udgangspunkt i værket, som er kunstsystemets atom – og et atom er som . Alt hvad du ser i naturen er opbygget af atomer Alt hvad du ser i naturen er et atom.


Atomet er bygd opp av enda mindre partikler: protoner, nøytroner og . GIS-ansvarlige fik tilsendt en mail om ændring i et ejerlav via mail og måtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg