tirsdag den 7. august 2018

Jødisk kalender 2016

Pesach VII ( jødisk påske), Nasjonal høytidsdag, Herbraisk. Hver måned i den jødiske kalenderen , begynner med “nymånen”. På en tolvmåneders jødisk kalender , vil den jødiske månen Nissan,.


Da er det nyttår, Rosh Hashana, etter jødisk kalender. Etter jødisk tidsregning går vi nå inn i . Jødedommen har utviklet en egen tidsregning.

Verdens alder angis i antall år fra verdens skapelse. På bibelsk tid hadde jødene to forskjellige kalendere, en religiøs kalender og en . Det er kvelden før hanukka, den jødiske lysfesten, og Charlo. Nissan (rundt april, etter jødisk kalender ), og fortsetter i åtte dager. Lurer du på når de jødiske helligdagene faller eller hvilken dag det er i den jødiske kalenderen ? Sjekk her på HJHs hjemmeside!


Det skjer en oppvåkning for det jødiske blant disse jødene, ikke minst for Guds. Europeisk jødisk kulturdag i jødiske museer og miljøer.

Den jødiske kalender arbejder med ideen om, at de jødiske højtider og fester skal. Dette arrangementet skjer søndag 4. Tempelet ble på nytt innviet til jødisk gudsdyrkelse. Felles aktivitetskalender for NTNU. Finn konferanser, seminar, frister og viktige datoer. Velkommen til vår lille norsk- jødiske verden!


Davidstjernen - et typisk jødisk symbol. Her fra toppen av en lysestake. Kunne samtale om jødedom, jødisk livstolkning og etikk. Kunne forklare jødisk kalender og tidsregning og beskrive.


Oplev det mangfoldige jødiske køkken! Jødisk Informationscenter og Thorbjørn Moy, Køkkenchef på Tivoli Hotel, ønsker at udbrede den fantastiske jødiske. Staten Israel feirar i desse dagar 70-årsjubileum.


Det er eit kontroversielt jubileum, trass i at det burde gje grunn til stor glede. Pinse, Shavuot Senter mot antisemittisme sma-norge. Et boligselskap i Frankrike forlangte at en jødisk familie skulle fjerne sin.


Purim er en historiefyldt begivenhe hvor den frelsende dronning Ester fejres. Læs med når Hanna Skop formidler skikke og traditioner fra den .

Museum som ønsker å ivareta den jødiske minoritets nasjonale kulturarv og formidle jødisk tradisjon og historie fra tidlig innvandring og til. Internasjonale journalister, som har frihet og mulighet til å skrive om det de vil uten å være redde for jobben sin, eller livet sitt, har et ansvar for å .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg