onsdag den 18. januar 2017

Bygge på tomt

Ny veiviser hjelper publikum med å finne ut hvor mye man kan bygge på tomta. Jeg og kona var faktisk inne på tanken om å bygge nytt på denne tomta selv. Vi gjorde det nesten, men til slutt ble det med tanken.


Direktoratet for byggkvalitet har laget en veiviser som hjelper publikum med å finne ut hvor mye man kan bygge på tomten sin. Må vi virkelig bygge noe beboelig på plena våres for at vi skal kunne.

Eier du en tomt som er regulert til boligformål, og som det allerede er bygget hus på? Her er måter å gjøre det på. Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Pass på disse fellene i de nye reglene.


Se hva du kan bygge uten søknad her! Har du planer om å bygge ny garasje eller anneks i hagen? Ny nettløsning skal gjøre det enklere .

Enklere å bygge på egen tomt. Våre advokater har års erfaring med eiendomsrett. Lettere å bygge på egen tomt. Nye og enklere byggesaksregler fra 1. Eiendommer i ulendt terreng eller med snodig form kan være utfordrende å bygge på.


Derfor er slike tomter ofte rimeligere enn andre. Dvs at vi har akkurat kjøpt tomt og skal nå bygge hus. Det jeg akkurat nå er litt fortvilet . Sjekk her om du kan du bygge uten å søke - før du setter i gang.


Hvor mye areal som kan bygges på hver enkelt tomt er gitt i reguleringsplan, . Regjeringen vil gjøre det enklere for vanlige boligeiere å bygge på egen tomt. Fra neste år skal du kunne bygge blant annet uthus og garasjer . Når du skal bygge garasje, vedbo dukkehus, terrasse og lignende på egen tomt , må man regne ut hvor stor andel disse bygningene opptar . Slik finner du reglene for utnyttelse og beregner utnyttelsen for eiendommen din. KJØPER: Jan Olav Jørgensen (t.v.), Tore Andersen og Filip Rygg har gjennom selskapet Cartas kjøpt en tomt for studentboliger i Stavanger.


Når du har funnet tomten der du vil bygge og bo, er det ikke bare viktig at du velger en hustype som passer, men også at det plasseres smart for å sikre gode.

Får ikke bygge på vei- tomt. Prosent bebygd areal angir det areal i prosent av tomten. Skal du bygge hytte er du nødt til å ha skaffet deg en passelig tomt å bygge på. Dersom tomta er flat og fin, kan du mest sannsynlig starte byggeprosessen med . Samboeren min og jeg skal bygge hus på tomt som jeg eier sammen med min søster og far.


Må samboeren min og jeg betale dokumentavgift? Dette er en viktig del av planleggingen av byggeprosessen. Les mer om tomt og bygging . Med over års fartstid som boligbygger. Enkelte Oslo-folk vil helst at vi ikke skal bygge på vår tomt , slik at de selv kan bruke den som sin egen og unngå å få naboer . Olav og Joanna Gundersen kjøpte tomt til millioner kroner for å bygge enebolig. Men de får ikke lov til å bygge stort mer enn et dukkehus.


Her finner du mer informasjon om tomteområdene, oppdatert oversikt over solgte, reserverte og ledige tomter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg