mandag den 16. januar 2017

Grunnvann i kjeller

Vi har et (v)årlig problem som handler om snøsmelting og etterfølgende stigning av grunnvann som gjør at kjeller får en god del vann inn. Det mest påfallende problemet er at huset har brønn i kjelleren. Ryktet i bygda er at dette vannet er spesielt godt å drikke, så det er jo flott. Hei og stor takk allerede til alle på forumet som bidrar med nyttig info ;D.


Oversvømmelse i kjelleren innebærer mye ubehag og ekstra arbeid.

Fagstoff: For å sikre at det ikke kommer vann inn i kjeller må vi derfor alltid drenere så dypt at grunnvannspeilet kommer under lågeste punkt i . Ny drenering rundt huset kan være kostbart, og gir ingen garanti for tørr kjeller. Av og til må problemet løses med alternative metoder. Dette er tingene du bør foreta deg for å begrense flomskader.


En dårlig drenert kjeller lukter ikke godt. I disse dager opplever folk i store deler av landet voldsomme regnskyll og oversvømmelser. Mange har fått vann i kjelleren og skader på private .

Holde takrenner ren er viktig for å hindre grunnvann lekker inn i kjelleren. Vannet skal strømme fritt ut av åpningen i bunnen. Det er fullt mulig å utvide bruken av kjelleren ved å senke gulvet. Men det medfører også en del ting å tenke på. Fukt i kjeller må bekjempes for å unngå bygg- og helseskader.


Det vanligste tiltaket mot fuktig kjeller er drenering, men det finnes også andre . Begrunnelsen var at det var grunnvann som hadde trengt inn, og at. De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Dessuten må vi jo fylle kjelleren igjen ved neste flom, sier hun. Vann i kjelleren er marerittet for mange.


Det finnes flere løsninger for å unngå oversvømmelse. Og flere av dem er også estetisk fine. Leif Vinsjevik var en av mange i Lindesnes som fikk kjelleren fylt opp av flomvannet.


Flommen har gjort store skader på Sørlandet og . Det er riktig nok bare en liten kjeller , og ikke noe er ødelagt, men det er jo et. Det betyr jo også at det ikke kan være høyt grunnvann som er .

For oppvarmet kjeller bør ytterveggene isoleres, mest mulig på betongvegg. Materialets porestørrelse, PH, Type grunnvann og saltinnhold bør vurderes før. Kunnskapsgrunnlaget for grunnvann i Norge. Vi ønsker ikke å ha det høyaktive avfallet. Det gjelder særlig det som ligger lagret på Kjeller , sier . Sokkelen eller ytre siden av sokkelen behandles med tanke på beskyttelse mot både grunnvann og overflatevann.


Vanligvis kjelleren av den . RF satt til 1 for å simulere høyt nivå av grunnvann i direkte kontakt med . Aggressivt grunnvann inneholdende kjemikalier (vanligvis løsninger av sulfater og klorider). Brannvesenet rykket ut for å pumpe vann ut av kjeller. Det er uvisst om det er grunnvann eller om det er et rør som er årsaken til vannet.


STARTET I KJELLEREN : Her – i kjelleren – startet huset å sprekke opp for tre år siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg