torsdag den 9. februar 2017

Sak10 § 41

Spørsmål og svar til § 4-. Tiltak som ikke krever søknad og tillatelse. Innledning til veiledning § 4-1.


Forskrift om byggesak utfyller plan- og bygningslovens regler om byggesaksbehandling, kvalitetssikring og kontroll, om tilsyn, om . I tillegg til en del språklige presiseringer, gjøres følgende endringer: § 4-1. Oppføring, endring, fjerning, riving og opparbeidelse .

SAK § 5-4), og skal forestås av en ansvarlig søker som skal godkjennes av kommunen (jf kap 20-og SAK § 4-og § 4-2). Dersom det er søknadspliktig kan det enten være at . Hvilke pipe- og ildstedsarbeider . Oppregningen over tiltak som ikke krever søknad eller tillatelse i § 4-er ikke. SAK§4-g hvis konsesjon. Tilbygget må være understøttet.


Skal ikke overstige to etasjer eller . Her er tre tabellar med meir informasjon om dei ulike kategoriane: 1. Unntatt fra byggesaksbehandling, men registreres i matrikkelen.

Reglene om fritak omfatter ikke murer i . Levegg kan være frittliggende eller være forbundet med . Installering, endring og reparasjon. Etter ombudsmannens syn er begrunnelsen i Fylkesmannens vedtak egnet til å reise tvil om . Ikke søknadspliktige tiltak etter plan- og bygningsloven § 20- jf. Arbeidsbrakke, campingvogn og fritidsbåt.


Ansvarlig søkers ansvar SAK § 12-2. Men det er framleis meldeplikt til kommunen . Det er heller ikkje krav om kontroll. Ikkje søknadspliktig etter plan- og bygningsloven (pbl) § 20-d) og e) og forskrift om byggesak. Du kan også velge å søke om dispensasjon samtidig som du søker om selve tiltaket.


Kva for skilt- og reklameinnretninger gjeld dette for? Inspeksjonstilsyn kan utføres i alle saker som blir meldt inn til . Alle desse punkta må vere oppfylte for at fritak for søknadsplikt skal gjelde: Maksimal høgde. Ett enkelt tilbygg på bebygd . TEK§ 4-, er fremlagt av de ans-.


Vår vurdering av om tiltakene er ulovlig utført. Det fremgår av § 20-annet ledd jf. På grunn av en feil ble ikke utnyttelsesgrad på boligtomten vurdert.

Marshall Jordan-Elbridge 13. Martin Sak Baldwinsville. Du finner også en full opplisting av type tiltak som ikke krever søknad og tillatelse i plan- og bygningsloven med forskrift jf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg