tirsdag den 28. februar 2017

Isotop eksempel

For eksempel har hydrogen en proton og ingen nøytroner. Men hydrogen har også en isotop som vi kaller deutorium, som har en proton og en nøytron. Hydrogen har tre naturlige isotoper: Protium, deuterium og tritium. Jun Disse er radioaktive, og har halveringstid som kan variere fra milliondels sekund til mange år.


Jod har for eksempel bare én stabil isotop , 1I, . Feb Radioaktiv isotop - En utstabil isotop av et grunnstoff som.

Som regel er det den hyppigst forekommende isotop , der definerer, hvad der er det. Men brint har også en isotop , som vi kalder deutorium, som har en proton og en neutron. Når en radioaktiv isotop sender ut ioniserende stråling, vil atomkjernen.


Eksempler er uran 2og uran 23 som er isotoper av uran. En isotop er en variant av et grunnstoff som skiller seg ut fra andre isotoper av samme grunnstoff. Feb Det er antallet nøytroner i kjernen som regulerer hvilken isotop av.


Jul En stabil isotop løser seg ikke opp, og er derfor ikke radioaktiv. Jern og bly har for eksempel fire stabile isotoper, og åtte radioaktive isotoper.

Det var ikke nok å måle konsentrasjonen av uran og bly, man ble nødt til å måle hver isotop. ETT av dem være en C14- isotop ! Hvordan måler vi konsentrasjonen av Ci for eksempel et . Hvilket isotop blir dannet hvis radion-2sender ut alfastråling? Kjernen i laboratorievirksomheten er isotopanalyser av lette (hydrogen, karbon, nitrogen, oksygen og svovel) og tunge (for eksempel strontium og bly) elementer.


Vi kan for eksempel bli solbrent av ultrafiolett stråling mens synlig lys ikke har . Søgning på “ isotop ” i Den Danske Ordbog. Uranen optræder i to former, . Jun Massen Antallet af en isotop henviser til summen af antallet af. Denne Regel, hvorpaa vi har et velkendt Eksempel i a-Partiklens særlige Stabilitet i. Spaltning af Uran med termiske Neutroner skyldtes denne Isotop. Isotop , Indhold i procent, Atomvægt i units.


Strontium-(90Sr) er en højradioaktiv isotop , men den findes ikke i naturen, den. May Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv eller registrere hvor ofte brukeren beveger seg . Det vigtigste eksempel er datering af organisk materiale som fx træ og mumier ud fra henfaldet af den sjældne 14C- iso- top , som har en forholdsvis lang . Lad os for eksempel antage, at neutrontallet er 1i en bly- isotop. Så ser vi, at er massetallet er.

Vi kalder denne isotop for Pb-208 .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg