tirsdag den 21. februar 2017

Lufting flatt tak

Uten lufting i takkonstruksjonen oppstår kondens, fukt og på sikt sopp, mugg og råteskader. Tak deles inn i to hovedtyper: varme- og kalde tak. Jeg har et flatt tak som må tekkes om. Jeg holder på å bygge et uterom med flatt tak.


Dette skal isoleres i både vegger og tak.

Jeg lurer på hvordan jeg gjør det med lufting av taket. For øvrig har eg i utgangspunktet tenkt 48mm lufting over 200mm isolasjon. Vil 48mm luft over 200mm isolasjon verta for lite på flatt tak ? Trekantark i flukt med ytterveggen. Oppforet tretak er et flatt , luftet tak av tre, med helning under 6. Lufting av slike tak har vist seg utfordrende.


Taktekkinger på flate tak utføres i dag i stor grad som varme tak med.

Kalde tak er utført med lufting mellom isolasjon og tekking. Loft med for liten lufting kan ha en varmestrøm opp til tekningen som er for stor i. Når det gjelder flatt tak anbefaler vi innvendige nedløp. Den mest vanlige måten å bygge et flatt tak på, er en konstruksjon som beskrives. Som selvbygger vurderer vi varmtaksløsning på hytta. Renovering: Nybygg: Bygningsutforming: Flatt tak.


VELUX vinduer for flate tak - lys og frisk luft i bygninger med flatt tak. CVP elektrisk vindu for flate tak gir mulighet for lufting og tilførsel av frisk luft. Tekking sveist til takbordbeslag.


X198mm tilskåret sperreutstikk. Men så slo tanken meg å gå fra skråtak til flatt. Helt flatt tak uten fall = problemer med lekasjer på sikt, selv om du har brukt en flink . På et såpass flatt tak som dette er det uansett sjelden at man ser selve.


Fler spor etter fukt over himlingen. Nå gjelder det å foreta seg noe aktivt før. Krypkjeller uten tilstrekkelig lufting kombinert med fukt fra terrenget.

Har du skråtak, anbefaler Sintef Byggforsk lufting og ventilering i tillegg til tilstrekkelig. Mange velger også flatt tak med lufting når de bygger på huset, eller ved å bygge om til flatt tak. Flate tak finner man både på eneboliger, rekkehus og bygårder i . Til Byggmesteren sier assisterende informasjonsdirektør i If, Emma Elisabeth Venneslan at selskapet ser at boliger med flate . Disse kan betjenes med en kontrollpad for automatisk lufting og regnsensor som lukker vinduet automatisk ved . Dimensjonering og spesifikasjon av tak- konstruksjonen gjøres.


Moduler med flatt tak har begrenset lufting av takflaten. Han hevder at denne konstruksjonen vert frarådd nytta som tak på . Bygger et tilbygg og ønsker flatt tak med terrasse over. Taket ønskes prosjektert som et kompakt tak uten lufting og vil vurderer hulldekke, . Med flate tak mener vi i denne sammenheng tak som ikke har større fall enn 5°.


Derfor er det viktig å få drenert bort overflødig vann fra et flatt tak.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg