torsdag den 27. juli 2017

Energiattest

Når energimerkingen er gjennomført, får du en energiattest. Den skal legges frem når du selger eller leier ut boligen din. Energiattesten består av et energimerke som viser bygningens . Alle som skal selge eller leie ut bolig må energimerke boligen og få en energiattest.


For boliger med bruksareal på kvm eller mindre kan merkeplikten.

Advokathjelp ved energiattest ? Våre advokater har års erfaring med eiendomsrett. Energimerking resulterer i en energiattest. Attesten har en gyldighetsperiode på år, men kan fornyes ved ønske.


En energiattest består av et energimerke som gjenspeiler byggets energi- og oppvarmingskarakter. Videre inneholder energiattesten en liste . Skal du selge eller leie ut boligen din må du få en energiattest. Husets energimerke viser hvor energieffektivt det er på en skala fra A - G.

Dersom selgeren ikke klarer å fremvise en energiattest kan du hyre inn en konsulent. Eier skal sørge for at bolig eller bygning har energiattest i tilfeller som nevnt i § til § 9. Det skal utarbeides en ny energiattest , jf. Dersom du skal selge eller leie ut boligen din må du kunne fremlegge en energiattest med et energimerke som viser boligens energistandard. Nå kan du få gratis råd om energimerking av boligen, men det haster. NVE har vedtatt tvangsmulkt til eiere av åtte yrkesbygg som manglet energiattest eller energivurdering av klimaanlegg.


Det samme gjelder for selger ved privat salg av . Fra nyttår skal alle hus som selges, ha energiattest. Fra og med i år innføres energimerking av alle boliger som skal selges, bygges eller leies ut. Men hva får du egentlig vite fra en energiattest ? Faktaark ENERGIMERKING: BYGG nr. Regjeringen vil at alle boliger skal ha energiattest ved salg eller utleie. Alle yrkesbygg og offentlige bygg over 1. Nå har heldigvis NVE tatt grep og bøtelagt åtte eiere av yrkesbygg som manglet energiattest eller energivurdering av sine klimaanlegg.


Det nye merkesystemet er obligatorisk, og alle boliger og næringsbygg som selges eller leies ut må ha en energiattest. Krav om energiattest for boliger og yrkesbygg.

Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen. Alle må da ha en egen energiattest for boligen og det er boligeiers ansvar og gjennomføre en energimerking. Du får da en energikarakter (attest) som sier noe. Har du en leieavtale inngått etter 1.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg