torsdag den 12. oktober 2017

Hvad er et grundstof

Et grundstof er et kemisk stof, der udelukkende består af atomer med samme. De fleste grundstoffer er blandinger af stabile isotoper. En omdannelse af et grundstof til et andet beror altså på en ændring af atomkernens . Hvad består et grundstof af?


Hvor mange atomer er der i C6H12O? Jeg kan angive , om et stof er et grundstof eller en kemisk forbindelse, ud fra dets kemiske .

Er et atom og et grundstof ikke det samme? Geüpload door FriViden Kort gennemgang af definitionen af et grundstof. Om grundstofferne og det periodiske system.


Activity: Talk or presentation › Lecture and oral contribution. Helge Stjernholm Kragh - Other. Man kan skelne mellem begreberne atomer og grundstoffer på denne måde. Et atom er altså den mindste kendte kemiske bestanddel af et grundstof.


CLASSIC: Hvilke grundstoffer er menneskeskabte, og hvilke kan findes i. Begrebet om grundstoffer er centralt i kemien, men hvad er egentligt et.

Det periodiske system er primært en klassifikation af grundstoffer, men også dette . Hvert grundstof kan beskrives som et atom, der er en sammensætning af slags partikler: protoner, neutroner. Opgave 1– hvad er grundstoffer? Et atom indeholder lige mange protoner og elektroner, så atomet er elektrisk. Fluor findes i de fleste typer af. Her er en lille artikel om fluor – god læselyst.


Vandmolekyler A Et molekyle er den mindste del af stoffet, så alle stoffets egenskaber. Dansk design er verdensberømt. Ikke sjældent er danske industriprodukter gone global. Intet under, at vi danskere ind imellem føler os stolte af, hvad vores lille . Radon er en naturligt forekommende, radioaktiv gasart.


Fiskeleret består af fiskeskæl og et grundstof , der ellers er meget sjældent på Jordens. Fiskeleret er et sært navn til et af verdens absolut mest berømte lerlag,. Uran er et radioaktivt grundstof , som findes overalt i naturen i alle slags bjergarter, jord og vand. Men normalt optræder det i meget små . Hvorfor er vand en vigtig kemisk forbindelse? Hvordan ved man, at vand ikke er et grundstof ? Kan børn filosofere, og i så fald hvad er filosofi så overhovedet for en aktivitet?


Et radioaktivt stof , er et grundstof , som kan udsende stråling.

Mange isotoper af grundstofferne . Normalt er atomsymbolet det første bogstav i stoffets latinske navn (fx H for hydrogen). Navnet på et grundstof kan variere fra sprog til sprog, men symbolet er det samme overalt i verden. Kvælstof er et grundstof , der på latin kaldes nitrogen.


Det findes som frit kvælstof (N2) i luften - og fylder af vores atmosfærde. Men der er også grupper, der ser et dybere potentiale i thorium end blot at. Antimon er et grundstof , der naturligt findes i jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg