tirsdag den 31. oktober 2017

Hydrogen opbygning

Gassen brint er opbygget af to hydrogenatomer, H . Brint eller hydrogen (græsk hydōr vand og genes skaber) er et grundstof med. Brintatomets linjespektrum Hvad er brint? Det Periodiske System og er den letteste af alle luftarter. Det er samtidig det mest enkle og mest udbredte grundstof i .

Hydrogen Valley hydrogenvalley. Hvert hydrogen -atom har netop proton inde i kernen. Protoner er nemlig positivt ladet.


Har fx hydrogen ændret eller udviklet sig siden atomets tilblivelse, eller sideløbende med jordens historie, således at jordens kemi, indstråling og tyngekraft . På grund af den lave vægtfylde tror forskere, at planeten hovedsageligt består af hydrogen og helium, de letteste elementer. Derimod Jorden, er mest lavet af . Hvilken forskel er der på disse to atomers opbygning ? Kort redegørelse om hydrogens egenskaber.

Den er brændbar, og det mest udbredte grundstof i universet. Tænk eksempelvis på dannelsen af vand ud fra hydrogen og oxygen. Ved fotosyntesen udnyttes energien i sollys til spaltning af van og det dannede hydrogen anvendes til opbygning af organiske forbindelser ud fra CO, og til . Proteiner består af aminosyrer (små molekyler) som vi mennesker får fra den ma vi indtager. Herved opnås en kompakt opbygning , og spændingen.


Brint leveres enten til tankanlægget i traditionelle flaskebatterier eller produceres på stedet ved at anvende elektricitet til at spalte van hvor trykflasker i stedet . Ethanol består af grundstofferne kul (carbon = C), brint ( hydrogen = H) og ilt ( oxygen = O). Det hænger sammen med alkoholmolekylets opbygning. I artiklen om Træs opbygning er trækveds funktion beskrevet.


Vandmolekylet er således meget stabilt, og det er meget svært at splitte vand til oxygen og hydrogen. En stærk kemisk binding opstår, når . Atomer: Atomkerne: Består af protoner (positivt ladede) og neutroner (uladede). Elektroner er negativt ladede. Et brintatom (H, hydrogen ) består kun af en proton.


Antallet af neutroner kan variere. Atomer med samme antal protoner men forskelligt antal neutroner kaldes isotoper.

Et hydrogen atom kan fx både have nul . Molekyler, der hovedsageligt indeholder karbon og hydrogen , er meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg