fredag den 20. oktober 2017

Radon tiltak eksisterende bygg

I eksisterende hus kan enkle tiltak i mange tilfeller redusere konsentrasjonen av. Radontiltak i eksisterende bygg kan fortone seg litt annerledes enn i nybygg, men er like viktig i forhold til beskyttelse mot giftig radongass. Det kan være vanskelig å forutsi effekten av tiltak mot radon i eksisterende bygninger. Generelt bør det derfor startes med enkle og billige tiltak.


Radon er en radioaktiv edelgass som finnes naturlig i berggrunnen. Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan avdeling Radontiltak utføre tiltakene.

I mange tilfeller er det enkle tiltak som skal til for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger. Men dersom det ikke hjelper . Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger. Anvisningen beskriver også metoder for å måle radon og . Eksisterende bygg - utbedring som senker radonnivå. Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg.


Balansert ventilasjon som et radontiltak i en eksisterende bolig er ikke et anbefalt tiltak med. Hvis det kun er det eksisterende betong gulv. Norsk innemiljøorganisasjon - fagmøte 25.

Odd Magne Solheim, Radonor AS. Inspeksjon, kartlegging og prosjektering av tiltak mot radon i alle typer bygg utføres av. Enkle tiltak og utbedringer i eksisterende bygg Moderat forhøyede . Vi tilbyr prosjektering av radontiltak i nybygg og i eksisterende bygg. Inspeksjoner med forundersøkelser er viktigste trinn for riktig prosjektering av tiltak.


Avdeling Radontiltak utfører de fleste bygge- og ventilasjonstekniske tiltak mot radon i store deler av landet. Høye konsentrasjoner av radon innendørs kan være en medvirkende årsak til økt risiko for lungekreft. Tiltak på eksisterende byggverk.


Vi utfører radontiltak ved påvist høyt nivå av radon i bolig, offentlige bygg og næringsbygg. Vi kartlegger årsaken til radonproblemet og utfører de tiltak som. Statens strålevern har gjennomført målinger av radon i inneluft i kommunen.


Inneklima, radon , radonkilder, radonmåling, radonrisiko, tiltak mot radon. Det bør tas hensyn til dette ved oppføring av nye bygg. Radonprodukter: Se vårt utvalg av produkter innen radontiltak. Denne temainfo omhandler radonsikring i både eksisterende bygg. Tre enkle tiltak og utbedringer for at nedbringe radon innholdet i eksisterende bygg : 1. Konferer med leverandør før du starter på grunnmuren.


Rådgiving radon Inspeksjon radontiltak Radonlab tilbyr prosjektering av tiltak mot radongass i nybygg og i eksisterende bygg. Reference: Radon in indoor air.

Health risk, measurment methods, and . Dette kan være vanskelig da det ikke er lett å .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg