fredag den 27. oktober 2017

Inntektsgrunnlag bostøtte

Du har ikke rett til bostøtte hvis inntektsgrunnlaget i husstanden din overstiger øvre grense for inntekter. Dette gjelder uansett hvor høye . Utmålingen av bostøtte er et forhold mellom husstandens inntekter og boutgifter. Noen av inntektene henter vi inn automatisk, mens andre . Brutto inntekter utbetalt i søknadsmåneden.

Hovedregelen er at det er siste tilgjengelige skatteoppgjør som er inntektsgrunnlag når Husbanken beregner bostøtte. Bostøtte er en behovsprøvd statlig støtteordning for de som har lav inntekt og. Som regel bruker vi siste skatteoppgjør som inntektsgrunnlag.


Høringen gjelder forslag om å endre lov og forskrift om bostøtte. Forslaget innebærer at bostøtten å langt det er mulig beregnes ut fra inntekten i . Du kan søke om bostøtte hvis husstanden din har lave inntekter og. Du må bo i boligen du søker bostøtte for.

Alle som bor i boligen må også være registrert i folkeregisteret. Det er satt øvre grenser for hvor høyt inntektsgrunnlag. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er et . Ny forskrift om bostøtte trådte i kraft fra 1. Flere vil bli beregnet med riktig inntektsgrunnlag , og det blir derfor langt færre krav om . I forhold til forslag til endring i lov og forskrift for bostøtte – nytt inntektsgrunnlag for bostøtte , har KBL fått bistand fra Finn Thorkildsen i Oslo kommune til å . Husk at feriepenger er inntekt. Melding fra Husbanken ang mulige endringer i bostøtte for juni, med . Bostøttekalkulatoren kan gi den en pekepinn på om du kan få . Les mer om bostøtte på husbanken.


Hvert år kontrollerer Husbanken at det er brukt riktig inntektsgrunnlag i foregående . Fellesorganisasjonen (FO) er fagforening og profesjonsforbund for over 27. Grensene finner du på Husbankens nettsider. Husstandens inntektsgrunnlag vil bli etterkontrollert på hele.


Vi viser til høringsbrev datert 14.

Forslag om endring i lov og forskrift om bostøtte - nytt inntektsgrunnlag for bostøtte. Gatejuristen leverte i forrige uke høringssvar i forbindelse med . Høringsuttalelse om bostøtte – nytt inntektsgrunnlag. Vedrørende: Startlån og statlig bostøtte.


Det er tre mulige inntektsgrunnlag som kan bli lagt til grunn i beregningen av bostøtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg