onsdag den 21. marts 2018

Formel for volum av kule

Vi hjelper deg med å regne ut volumet av en kule. Kulens volum tilsier kulens innhol og måles i kubikkenheter. Hvordan vi kommer frem til formlene for å beregne overflateareal og volum av ei kule , krever mer avansert matematikk enn vi har mulighet til å gå inn på her. Hvordan kan jeg bevise formelen for volumet av en kule vha.


Siden en kule er definert i tre dimensjoner, kan vi ta radiusen i tredje potens.

Regn ut volumet og overflaten av en kule med radius r = cm. Regne ut volum av kule i GeoGebra. Fagstoff: Vi kan også bruke bestemte integraler til å løse andre typer problemer, som volum av en kule.


Vi kan regne ut volumet av en kule ved å bruke følgende formel : Å regne ut overflate og volum av en kule. Nå mangler jeg bare å dele på tre for å få volumet av kulen. Det er da bare å ta frem formelen for volum av kule. Beklager for feil formel , lenge siden jeg drev .

En sfære defineres av et sentrum og en radius eller en diameter. Volum og overflate av en sfære. Så lenge formen er lik så benytter man samme formel for den lille og den store . En kule eller en ball er et perfekt symmetrisk objekt der alle punktene på objektets. En kules volum er det største volumet et objekt kan ha, når arealet er gitt.


Finn radius av en kule (pi settes til 3). Kunne sikkert gjort det, men ser ikke helt . Kul geometri - overflateareal og volum av kuler. Vi starter med formelen for arealet av et rektangel. Nå, for å finne ut volumet av en kule , vi skal.


En sirkel har altså ALDRI et volum. Man kan derimot beregne arealet av sirkelen i plangeometri. Sphere volum formel kalkulator kan du finne et volum av kule , med formelen, ved hjelp av radius sfære. Har noen her inne litt hjelp å gi meg ? Jeg trenger en formel for å regne ut volum av en kule ? Vi tenker oss at ei halvkule ligger oppå en sirkel med samme radius og dekker helt.


Kan finne overflate av ferdig utbrettet prisme og terning, Kan formel for og kan regne ut overflaten av trekantede og firkantede prismer, sylinder og en. Hvis vi kan beskrive volum til disse biter er volum til legemet lik summen av disse. A(x) Δ x kan vi beskrive volum av legemet som et integral av arealene A(x).


Utled formelen for volum av en kule med radius a ved trippelintegrasjon. Finn en formel r(θ) (i polarkoordinater) for linja i xy–planet gitt ved likningen x . Bilde av Celestial music of plants.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg