onsdag den 13. juni 2018

Meldugg på planter

Den er artsspesifikk, så selv om du får meldugg på en plante så trenger du ikke å få det på flere. Du har sikkert sett planter med et gråhvitt, pudderaktig lag på bladene. Ettersom sommeren skrider frem er det stadig vanligere å se, . Meldugg er et vanlig problem både i hagen og på stueplanter.


Det er dessverre ikke så enkelt å bli kvitt meldugg når en plante først er . Meldugg , meldogg eller mjøldogg er en plante sykdom forårsaket av sekksporesopper.

Varme dager og kalde netter øker faren for angrep av meldugg. Tidligere på sesongen fikk rosene i dette bedet en forebyggende behandling mot meldugg , da Mette sprøytet . For eksempel planten floks (Phlox) er svært tilbøyelig til å bukke under for meldugg utover sommeren. Særlig planter som er glad i fuktig jor . Sørveggen blir ofte for varm, og rosene får lettere sykdommer, f. Planter kan vannes med vann rett fra springen, men de ser ut til å foretrekke . Blandes og dusj over de anngrepne planter. Eg har kjempa med lus å meldugg på roser og andre blomer.


Meldugg kommer gjerne ved store temperatursvingninger eller ved.

Kan jeg ta opp allium-løk og plante sommerblomstfrø? Når kan jeg plante ut bougainvillea? Hvordan behandler jeg Meldugg på roser? Stell av grønne planter kan variere siden det kommer an på hvilke.


Dette er et enkelt og godt råd for å bekjempe bladlus eller meldugg. På sensommeren ser det ofte litt trist ut i hagen. Mye har blomstret av og mange planter er allerede i ferd med å ta kvelden. Meldugg - Soppsykdom på planter hvor mycelet og sporene sees på overflaten til bladene som hvitaktig mel. Planten er en lonicera goldflame, ny av året.


Mjøldogg er en økonomisk svært viktig sjukdom, og flere forskjellige soppslekter kan være årsak til angrep i prydplanter. Planter som du bør være litt forsiktige med å plante ut for tidlig: Flittiglise, knollbegonia . Gnagende, knaskende og sultne udyr på planter venner seg raskt til det midlet du bruker for å bli kvitt dem. Mot meldugg og andre sopper. De er parasittsopper på mange tofrøbladede planter , både tre- og urteaktige, foruten.


Slekten Erysiphales omfatter meldugg på korn og gress, . Heldigvis finnes det en enkel og sikker måte å holde planter sunne og sopp frie. Lus og soppen meldugg kommer gjerne . Har en plante som jeg tror har fått meldugg , det er i allefall bittesmåe dyr og hvit spinn på den.

Noen som har et råd til meg for å få det bort, har . Den er vanligvis resistent mot bladlus, meldugg og salat-mosaikk-virus. Da bør du drysse litt kanel. Kanel sørger for å fjerne mugg og meldugg fra inneplanter.


Soppmiddel mot meldugg på agurk, tomat og prydplanter i veksthus. Gresskar er en varmekrevende plante som setter pris på gode leforhold og fullt solskinn. Dessuten forebygger vanning angrep av meldugg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg