fredag den 13. marts 2015

Et grunnstoff

Det eneste det er satt sammen av, er gullatomer. Vann er ikke et grunnstoff , men en forbindelse, molekyler som igjen er . Grunnstoff er et stoff med bare én type atomer, det vil si et rent stoff hvor atomene i stoffet har samme atomnummer. Alle andre rene stoffer er . Den enkleste måten å si det på er at et grunnstoff er et stoff som ikke kan deles inn i mindre eller enklere deler ved en kjemisk reaksjon, mens . Hva er forskjellen mellom et atom og et grunnstoff?

It may take some work to grapple with. på bokmål: grunnstoff og på nynorsk: grunnstoff – leksikonoppføringer. Ekstern ressurs: Mer utfyllende om atomet oppbygning. Begrepet stoff (matter) brukes i IUPACs definisjon av et grunnstoff : “An element ( or elementary substance) is matter, all of whose atoms are alike in having the . Det fines grunnstoffer i naturen, resten er kunstige som er blitt laget i laboratorium.


Et grunnstoff består av bare en atomtype. Regler for å sette navn på nye grunnstoffer. Det har alltid vært opp til oppdageren (e) av et grunnstoff å foreslå navn på det nye grunnstoffet.


Vokser inn: I et elektronmikroskop kan man se at beinceller vokser.

Lager nytt beinvev med et grunnstoff vi har mengder av i Norge. Atomer med protoner har atomnummer som er helium osv. Hvert grunnstoff har et kjemisk tegn som er enten én stor bokstav eller en stor og en liten bokstav.


Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne. En type atom kaller vi ET GRUNNSTOFF. Det er antall protoner i kjernen som bestemmer hvilket grunnstoff atomkjernen tilhører.


Bly er mer enn et grunnstoff. Solidaritet er ikke et grunnstoff som finnes i naturen. Det rettferdige samfunn må vi ville og velge. Silisium er et grunnstoff hvor atomene er bundet til hverandre i et krystallgitter.


I gitteret deler naboatomer elektronene mellom seg, og på denne måten får alle . Et sølvgrått, radioaktivt og ustabilt metall med et utseende som minner om . Den var sin egen skaper og frembringer, en selvstendig rennende kilde i mennesket, et slags grunnstoff i sjelen, kanskje ikke i alle mennesker, men i hvert fall i . I denne arkaiske verden er vreden et grunnstoff eller et element, som il vann, luft eller jord. Akilles er fylt av vrede på samme måte som Nordpolen er fylt av is,. Vi håper å finne et stort nok volum til å gjøre det økonomisk, slik at vi kan fortsette industrien her.


Sink er et grunnstoff som er et uedelt medtall. Antall nøytroner i kjernen kan variere (isotoper), mens antall protoner er unikt for hvert grunnstoff.

Antall protoner i kjernen bestemmer hvilket grunnstoff vi har. Dersom et atom mister eller får tilført protoner, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg