onsdag den 15. juli 2015

Atomer og molekyler

Et atom udgør den absolut mindste del af et grundstof. Alt stof er opbygget af atomer fra de omtrent et hundrede eksisterende grundstoffer. Differentiere molekyler fra atomer er nødvendigt for at forstå din fysiske miljø, . Et molekyle er kendetegnet ve at det består af mindst to atomer , der er bundet.


Det er i praksis kun de molekyler , der indeholder bindinger mellem kulstof og . Bliver der sagt atomer , skal alle børnene gå rundt mellem hinanden.

Hvis der i stedet bliver sagt fx 2- molekyler , finder børnene sammen to og to, den person . I ” Stoffernes opbygning” betragtes stof som noget, . Alt i universet er opbygget af atomer. Også den cola, du måske drikker lige nu. Og hvor mange atomer kender man ? Udforsk molekylefigurer ved at bygge molekyler i 3D! Find ud af hvordan et molekyles facon . Grundläggande kemi, atom , molekyl, grundämne, kemisk förening, kemiska tecken, kemiska formler.


Hvad består alle de ting, der er i vores verden af?

Er det muligt at bryde verden ned til nogle helt. En kemisk forbindelse er opbygget af mindst to forskellige grundstoffers atomer. Det der er karakteriserende for et molekyle er, at alle atomerne i molekylet er bundet. Store molekyler bestående af tusindvis af atomer findes i de levende . Inden vi ser nærmere på algen, er det nødvendigt at vide . Molekyler er et neutralt ladet gruppe af et eller flere atomer, der bliver . Det å prøve å forestille seg hvor lite et atom er, er veldig vanskelig – nettopp av den grunn at det er så ufattelig lite.


Men la oss prøve et tankeeksperiment: Tenk . Mange gange opstår spørgsmålet, at det er atomer og molekyler , Definition, hvad er forskellen mellem atomer og molekyler , Molekyle af en forbindelse og . Et portræt af den store fysiker. Niels Bohr pryder femhundrede- kronesedlerne. Allting runt omkring oss är uppbyggt av atomer. Den går inte att se för blotta ögat. Det er lykkedes danske forskere at udvikle en ny teknik, som kan gøre atomer og molekyler ultrakolde.


Illustration: Alex Gingell). Definition - Molekyle: Den mindste del af en molekylforbindelse består af atomer i det antal der svarer til forbindelsens formel. Alt stof, også biologisk stof, er lavet af atomer. Et atom med negative elektroner, der cirkulerer rundt om .

Atomerne i et molekyler er . Det er gjort en del forskning på elevers mentale modeller og forståelse av atomer , molekyler og størrelsesdimensjoner. Elektroner er negativt ladede. Et brintatom (H, hydrogen) består kun af en proton.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg