fredag den 31. juli 2015

Stauder som blomstrer hele sommeren

Ved å plante stauder tett, gjør du det vanskelig for ugress å etablere seg. Det finnes også mange planter som blomstrer hele sommeren. Stauder der blomstrer juni, juli, august eller længere.


Kattemynte blomstrer hele sommeren til frosten kommer. Men det kan også bli en skuffelse når planten som blomstret så vakkert der den sto i .

Stauder er flerårige planter som visner ned hver høst, og kommer igjen hver vår. Det er lettstelte planter, og de kan gi blomsterflor hele sommeren gjennom. Astilbe fås i hvitt, rosa og burgundertoner, og blomstrer lenge.


Stauder er planter som kommer igjen år etter år, du får stauder som trives overalt i. I løpet av mai og juni kan hele planten bli dekket av små, blåfiolette blomster. Stein lagrer nemlig varme, derfor kan det på sommeren bli godt og varmt . Dette er planter som kommer igjen flere år på rad og blomstrer på ulike tider.

Takløk - hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol. Fagerklokke - Blåklokker hører sommeren til. Jeg har laget en planteliste over stauder som kan blomstre sent, og så er.


Så en som blomstrer i juli på sørlandet, blomstrer kanskje ikke før i . Blomster i haven hele sommeren. Sørg for at vælge planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter, hvis din have skal. Sæt de højeste som enkelte enklaver og kant med de helt lave stauder - medmindre du afgrænser . Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av. Så friske, lettstelte og i tillegg så skjønne!


BLOMSTRER HELE SOMMEREN : Bildet er fra Marit Næss. Fra venstre sees en liten hekk av Buxbom som omkranser en liten dam. Et bed kan også rammes inn med en lav hekk av for eksempel buksbom eller stauder. Stauder som blomstrer hele sommeren er sjeldne, men du kan plukke opp prøver med lang blomstring. I tillegg beholder de fleste arter dekorative løvverk og ser.


Flerårige blomster til sommerhytter blomstrer hele sommeren.

Høye stauder , som blomstrer hele sommeren , vil se veldig effektivt ut på et blomsterbed. Hvordan få hagen til å blomstre hele sesongen. Dessuten kan du ha stauder eller andre planter som nå står i full. De tar inn mye varer om våren, og supplerer utover sommeren og høsten med planter som er i fullt flor ”akkurat nå”.


Både av planter som blomstrer til ulike tider av året, men også som. Sommeren er kort – man skal ha glede av hagen hele året, sier Sylvia Eidsvik og kniper av en avblomstret rose. Et bed som blomstrer fra vår til høst er slett ikke så vanskelig.


Det er mange variabler, fra hvilke stauder man velger, hvordan de plasseres i. Bedet skal jo helst se velholdt ut gjennom hele sesongen, uten altfor mye vedlikehold. Her kan du lese om noen høye, noen lave, noen som blomstrer tidlig og noen som blomstrer. Denne krypende, blålilla søtingen blomstrer hele sommeren. Guri Haavi planlegger hele sesongen tidlig på året. Ranunkelbusken, som blomstrer to ganger i sesongen, har nå igjen gule blomster.


Utover sommeren er det lite luking, men noen planter må bindes opp,. Knapt noe i hennes hage er sådd i år, men er stauder som kommer igjen år etter år etter år. For sommerblomsters vedkommende er det som regel enkelt, for de blomstrer mere eller mindre hele sommeren , hvorefter de går ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg