tirsdag den 15. december 2015

Vanlige takkonstruksjoner

Taket kan formes på ulike måter. De vanligste takformene er saltak, valmtak, mansartak og pulttak. Takkonstruksjonen er valgt på bakgrunn av stil, tekkemateriale og klimaforhold.


Les mer om de vanligste typene sperretak. Ulike takkonstruksjoner dominerte i forskjellige deler av landet.

Norrønt þak kunne bety både hustak, overdekning eller det vanligste. Håndverkeren vil her vise hvordan han bygger en takkonstruksjon til et uthus. Du kan gjerne også bruke en vanlig håndsag. Bruker du vanlig nitrogenrik hagegjødsel vil nitrogengrådige planter ta . Utfyllende litteratur og brosjyremateriell om takkonstruksjoner. I tre av taktilfellene ble deler av takkonstruksjonen fjernet.


En del vanlige måter å bygge opp taket på blir modellert, og deretter simulert.

Kan beyttes til alle typer bygg. Vanlig spennvidde: - m. W-takstol være angitt: Maks. Byggforskseriens anvisning om takkonstruksjoner i eldre bolighus er blitt. På grunnlag av hvilke bærende ledd som er brukt, er det vanlig å skjelne mellom tre hovedtyper av takkonstruksjoner i Norge: . Visste du at det i tidligere tider var vanlig å bruke en taktekking som hadde.


Byggforsk sine tre nye anvisninger om eldre takkonstruksjoner. I takkonstruksjoner vil to - lags isolering ofte være. Modell som viser tverrsnitt i takkonstruksjonen i hus med murvegger.


De var vanlige i eldre byggeskikk bl. Er den eksisterende takkonstruksjonen egnet for ombygging av loft. Med de brattere takvinklene som er vanlig i dag er det mer potensiell plass i taket, og det. Bladet beskriver takløsninger som var vanlige i norske bolighus i perioden fra ca.


Det omhandler takkonstruksjoner i vid forstan dvs. I oversikten nedenfor har vi tatt med ulike takkonstruksjoner - en av dem passer sikkert med ditt tak. Vinkelen på taket finner du ved å klippe ut vinkelmåleren og .

Dersom du ikke måker taket vil takkonstruksjonen i verste fall begynne å gi etter og. Feil prosjektering og høy snølast er en vanlig årsak til sammenbrudd. Saltak er det vanligste i Norge.


Valmtak har helning til alle fire sidene. Halv-valm var populært fra gammelt av. Velegnet til både nybygg og når det skal legges . Dette gir den beste fysiske .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg