onsdag den 25. maj 2016

Forurening af grundvand

Det rene grundvand trues af nedsivning af en række stoffer, som kan ødelægge kvaliteten. Danmark er et landbrugslan og to tredjedele af Danmarks areal er dyrket næsten udelukkende som intensivt landbrug. Grundvand - kilder til forurening. Hver tiende danske drikkevandsboring har for højt pesticidniveau, viser nye undersøgelser.


Der er tale om en historisk stor forurening , . Hvis drikkevandet først er forurenet , giver det en lang række problemer.

Nogle af de stoffer, der er fundet som forurening i grundvand , er mistænkt for alvorlige . Miljøministre kunne have stoppet forurening af grundvand. Indhold fra partner Hvad er dette? Læs DANVAs debatindlæg på Altinget.


Du kan vide dig sikker på, at dit drikkevand ikke er forurenet. Især Fyn er ramt: Tre ting du bør vide om forurenet grundvand. Regional Udvikling i Region Midtjylland har lavet en film, der beskriver arbejdsgangen når grundvandet.


Spring naar Interaktion mellem grundvand og overfladevand - Overfladevandet og grundvandet kan nemlig ses som én ressource, da begge kan . Erhvervsgrunde kan måske blive fremtiden for et område i Favrskov.

I øjeblikket er der marker og udsigten til, at kommunen planlægger at give . Hvordan kan man undgå forurening af grundvandet ? Kilder til forurening af Danmarks grundvand og tiltag til dets beskyttelse. Desphenyl-cloridazon end frygtet. Du skal være logget ind for at se denne side. Sprøjtegift kan forurene grundvandet , hvor drikkevandet kommer fra.


Forurenet jord og grundvand. I dette fagnotat er forhold vedrørende grundvan drikkevand og. Risikoen for forurening af grundvand og drikkevand i forbindelse med. Det har gjort at bevidstheden om grundvand , drikkevand og forurening er blevet stor. Endvidere er de stigende afgifter på forbrug og afledning af vand steget . Vi henter vores gode drikkevand fra grundvandet og er derfor helt afhængige af at beskytte grundvandet mod forurening for at sikre fremtidens drikkevand.


Vi arbejder for at sikre dig godt drikkevand og for at tage vare på din sundhed. Vi kortlægger og undersøger forurening og renser jorden, hvor . En tredjedel af grundvandet i Aarhus kan være forurenet med sprøjtegifte. Opdagelsen af stoffet desphenylchloridazon i flere end hver fjerde drikkevandsboring tvinger vandværkerne til at finde nye boringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg