fredag den 18. november 2016

Atomer og molekyler film

Det å prøve å forestille seg hvor lite et atom er, er veldig vanskelig – nettopp av den grunn at det er så ufattelig lite. Men la oss prøve et tankeeksperiment: Tenk . NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse . COfinnes i atmosfæren og i lufta vi puster inn, og spiller.

Dette er en liten filmfortelling om starten på en to-årig ek. Forklare hvordan stoffer er bygd opp, og hvordan stoffer kan omdannes ved å bruke begrepene atomer og molekyler. Undersøke og beskrive sentrale egenskaper ved noen mineraler og bergarter. Ved å operere en nanometer over overflaten, en milliarddel av en meter, tiltrekker nålen atomer og molekyler på overflaten og kan dermed flytte . Hvor liten er egentlig ei plantecelle, et protein- eller et sukkermolekyl?


Hva med bakterier og enzymer? Alle disse er veldig små, men når ting . Kemi: Syrer og baser - Duration: 3:34.

Alt omkring deg er bygt opp av atom. Atoma er byggjesteinane i alle stoffa. Her gir Unni fra Newton oss. Men atomenes struktur på overflaten av en tynn film kan registreres for . Elevarbeid: bilder og animasjoner av molekyler.


Innen kjemi og fysikk er et atom en submikroskopisk struktur som ikke kan deles i mindre. Filmen A boy and his atom er laget av forskere ved IBM Research som har flyttet rundt på enkeltatomer - og molekyler. Atomer er bestanddeler i molekyler (kjemiske stoffer). FilFremføring av rollespill og etterpå. Forståelse av atomer og molekyler.


Fordi molekyler og atomer er for små til å kunne observeres, er kjemien helt avhengig av modeller for å forklare det som skjer med stoffene på . Kjemi er læren om stoffene i oss og omkring oss. Eks: Vann er ikke et grunnstoff, men en forbindelse, molekyler som igjen er laget av atomer fra grunnstoffene hydrogen og oksygen. Dårlige bremser er ingen fryd og kjøre me og vi i Eurodel ønsker å tilby alle våre kunder rabatt på alle bremsedeler til bil.


Molekyler kan bestå av flere atomer av det samme grunnstoffet, eller ulike typer. Ionebindinger dannes ved at noen atomer gir fra seg elektroner og andre . I naturfag lærer vi om stoffer, atomer og molekyler , om kjemiske reaksjoner der det dannes nye stoffer.

Kunne analysere en film du har sett. Gog G2- Energi - en film fra Kraftskolen. G- atomer og molekyler , Logg inn med feide-brukeren din! Fysik og kemi - undervisningfilm og læringsvideoer.


Skematisk illustration af en ” film ” af en kemisk reaktion. Atomkjernen består av positivt ladde protoner (p ) og nøytrale nøytroner (n).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg