torsdag den 10. november 2016

Kfk kjemi

Jun Gjennom strategien Kompetanse for kvalitet ( KFK ) får lærere tilbud om. Kurset vil gi opplæring i utvalgte fagområder i fysikk, kjemi og biologi. Fagansvarlig for Organisk kjemi. Kjemi består av emner à studiepoeng, som kan tas samlet eller enkeltvis,.


Utdanningsdirektoratets KFK -ordning (udir.no).

Statens finansieringsandel i vikarordningen er høyere for studier i matematikk, naturfag, fysikk og kjemi enn i andre fag. Det betyr at det er ekstra gunstig for . Heisann,Eg lurer på kvifor KFK -gassar er inerte - eller reagerer veldig lite. Halogen er veldig elektronegativt, og trekk godt på elektrona i . Nobelprisen i kjemi er ein av dei fem opphavlege nobelprisane. USA, for å ha påvist samanhengen mellom KFK -gass og nedbrytinga av ozonlaget.


Emnet vektlegger variert eksemplarisk undervisning for å stimulere til undring og læring i naturfag med vekt på fysikk og kjemi.

Den andre del legger i tillegg vekt på det å undervise og lære om lokale og globale miljøutfordringer, fysikk, kjemi og teknologi i grunnskolen. KFK -gasser har fungert utmerket som drivgasser i spraybokser. KFK -stoffene er relativt inerte her på jordoverflaten. Sporingsstoffer kan også benyttes til å aldersbestemme vann. Disse inneholder klor (Cl), . Klorfluorkarboner, også kjent som freoner, CFC- eller KFK - gasser ble benyttet til ren rekke formål . Sahypaň görnüşi Dec EKSAMEN I FOA 0Kjemi og miljø.


Hvordan kan stoffer som KFK nå helt opp i stratosfæren uten å bli ødelagt eller fjernet fra . Naturfag skal gi faglig og fagdidaktisk grunnlag for . Jan Rykter i kjølebransjen tyder på at ozonnedbrytende KFK -gass blir smuglet. Siden tollere sjelden har inngående kunnskaper om kjemi , er det . Sep KFK 1brukes i Norge til vann- og oljeanalyser og i forbindelse med klinisk kjemi. Norge må importere seks tonn KFK 1årlig til disse . Logoballer – Golfballer med bedriftens logo trykket på golfballen.


Hos oss finner du alle store merker innen golfballer. Kurs for KFK -studenter i mat og helse torsdag Skolelaboratoriet i kjemi Det Matematisk-naturvitenskapelige fakultet .

Studiet tar sikte på å utdanne lærere som skal . Når stoffene når opp til stratosfæren frigjøres klor fra KFK , og brom fra haloner. Effekten av økte utslipp av klimagasser på stratosfærens temperatur og kjemi er . Apr Bra notater til naturfagsprøve for 10. Ozonhull: slippes ut for mye KFK -gass.


Sep Menneskenes utslipp av klorholdige stoffer ( KFK -er) er en viktig årsak. Tollaboratoriets rolle i dag. Også på dansk brukes forkortelsen CFC, på norsk KFK.


En reagens i organisk kjemi som benyttes ved bestemmelse av aldehyder og ketoner. Alle prosesser – transport – kjemi – avsetning - er beregnes sm en del av klimamodellen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg