tirsdag den 15. november 2016

Lufting i møne

På opplektede tak kan du lufte ut gjennom møne med mønebån beregnet for lufting. Men det krever at du har åpning ned til det kalde loftet . Utilstrekkelig lufting kan føre til skader. Figuren viser de viktigste betegnelsene på et vanlig tak.


Her forutsettes det at taket er sikret lufting via ventilering av loftsrommet.

Byggforskserien beskriver doku- menterte løsninger for oppbygging av luftede skrå tretak med lufteåp- ninger i raft og møne. Her presen- teres løsninger for . Like viktig som å tette taket, er å lufte det. Her finner du våre produkter som hjelper deg å få et sunt tak.


Isolerte skrå tretak med lufting mellom vindsperre og undertak. I bladet er luft- og damptetting, varmeisolering og lufting behandlet. Møneløsning for kaldt loft med tett møne og lufting i gavlventiler.


Takkonstruksjoner og tak med lufting.

Kompakt tak på betongdekke og . Møne i isolerte skrå tretak 472. Hei, jeg skal straks i gang med å legge sutaket på prosjektet mitt (enebolig), og lurer på om noen kan svare meg på om min tenkte . Holder på å innrede et lite rom som har vært en veranda før. Løsningen gir en forskriftsmessig utlufting av konstruksjonen.


Ved å lekte ut på taket sørger du for lufting , og dette gjør at du kan isolere helt. Sørg for god lufting ved takfot og ved møne eller i gavlvegg. Da må ofte taket isoleres og det må lages lufting.


For samtidig å sikre tilstrekkelig lufting under taktek. Jeg skal pusse opp et rom med skråtak i et eldre hus der det ser ut vinduet er ettermontert. Legger ved en skisse av hvordan skråtaket ser ut. Bruk av – mm sløyfer og lekter for å sikre god lufting. Det vil si at man kun har lufting av takkonstruksjonen på oversiden av undertaket.


Særlig er den egnet i tak som totalisoleres fra takfot til møne , og i tak som . Dagens retningslinjer for lufting av skrå tretak er på sin side for lite konkretiserte og. For å sikre tilstrekkelig lufting under taktekkingen skal det brukes følgende minimums tykkelser for sløyfer på tak med avstand opp til ca. Hele sperrehøyden fylles med glassull fra takfot til møne (anbefalt løsning ved bruk av kombinert undertak og vindsperre).

Sjekk imidlertid leggeanvisning for takleggingen som skal benyttes ang. Mønestøtte tilpasset Plannja Modern for å gi lufting under mønet. Ved legging av takshingel skal taket være luftet ved raft og gavl eller i møne , slik at . Stilren caps i et lett materiale som passer ypperlig på varme sommerdager. Sløyfer legges fra takfot til møne.


Capsen er produsert i 1 bomull, noe som gjør den meget behagelig. Du skal ikke være skjelven på hendene når du deltar på denne konkurransen på den franske rivieraen. Flere evakuert fra blokk på Kolstad etter røyk slo inn i flere leiligheter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg