mandag den 14. november 2016

Partikler

Der kan således være tale om elementarpartikler, subatomare partikler , atomer, ansamlinger af atomer (inkl. molekyler), etc. Derudover kan der være tale om et . Partikler er bittesmå stoffer i luften. De inddeles efter størrelse i grove, fine og ultrafine partikler.


De mindste partikler anses for at være de mest skadelige.

Grove partikler består ofte af støv fra slitage, trafik, pollen o. Da de grove partikler er ret “tunge”, falder de hurtigt til jorden og har dermed generelt en kort . Forureningen med partikler medfører forøget sygelighe forringelse af almindeligt velvære og kortere leveti især for følsomme grupper som personer med . Nogle partikler dannes ved kilden og udsendes som partikler. De kaldes primære partikler. Betegnelsen partikler dækker en kompleks blanding af faste komponenter, som varierer i både størrelse, overflade, form, kemisk . Aerosoler er små partikler i luften.

De findes både naturligt og menneskeskabt. Siden industrialiseringen er menneskeskabte aerosoler steget . Luftforurening består af en række forskellige partikler , gasser og kemiske forbindelser. Her er en oversigt over nogle af de mest væsentlige . Et smadret ozonlag, livløse verdenshave og en flodbølge af kræftmutationer. Du vil helst ikke vide, hvad en nær supernova kan gøre ved vores planet.


Quiz: Fantastiske partikler. Test din viden om verdens mest berømte elementarpartikler - og dyst med en ven på paratviden. Trafik og brændeovne udsender mange partikler. Her zoomer vi ind på menneskekroppen og finder de mindste byggesten, vi kender i dag.


Se hvor mange partikler , der udgør en person og undersøg, hvordan . Når man indånder partikler trænger de ned i lungerne. Jo mindre partiklerne er, jo dybere ned i lungerne når de. Store partikler som træstøv bliver typisk fanget i. Et eksempel på en aerosol kan være partikler i luft eller røg. Mange af mine venner er bekymrede for de partikler , som udskilles i flyenes brændstof, og nogle hævder ovenikøbet, at de skadelige stoffer .

Forskere sender partikler mod hinanden med enorm hastighed i en kæmpe ring dybt under den schweiziske landjor men hvad er meningen . Dit hjem er fyldt med ultrafine partikler. Fem minutters udluftning kan . Stearinlys er den helt store synder efterfulgt af madlavning. De spreder dog også partikler , som er dårlige for dit helbred.


Mindsk forureningen med disse . Gratis guide til valg af filtre til partikler og olietåge. Guiden hjælper dig med at vælge den mest økonomiske og teknisk bedste løsning, når du skal købe . En undersøgelse af effektiviteten af en løsning med tætning af gulvet i en lejlighed mod overføring af ultrafine partikler og luft fra lejligheden umiddelbart under.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg