torsdag den 14. januar 2016

Säljarens ansvar vid försäljning av bostadsrätt

Hej,Undrar om vad jag har för ansvar gällande försäljning av en bostadsrätt som hade varit totalrenoverat av tidigare ägare och nya ägaren . Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Om köparen uppmanats att undersöka . För bostadsrätt är ansvarstiden två år efter försäljningen. May När du säljer din bostad har du ett eget ansvar som säljare trots att du anlitar en mäklare.

Läs här vad du skall tänka på vid en försäljning av din . Apr Normalt sett är skälet till detta naturligtvis att säljaren inte vill bli bunden av. Oct Säljaren bär ansvar för dolda fel i fastighet i tio år och när det gäller bostadsrätt har köparen möjlighet att åberopa fel inom två år. Säljaren har under normala omständigheter tio års ansvar mot köparen för dolda fel. Feb Ansvar efter försäljning av bostadsrätt Juridik - Stadgar och Lagar - BrL,. Vad har säljaren för ansvar gentemot en köpare av BRF lgh vid fel?


Feb Försäljarens ansvar vid försäljning av bostadsrätt Juridik - Stadgar och. Om säljaren däremot måste påtala alla fel, små som stora, är jag .

Dec Jag upptäckte själv sprickor innan försäljningen och åtgärdade dem med silikon. Jag tror att sprickorna beror på att golvet skulle ha förstärkts . Vid försäljning av bostadsrätt finns det en klausul i köplagen som innebär att säljaren har avhjälpande rätt. Det ger säljaren rätt att åtgärda ett fel som upptäckts i . Visste du att det är olika regler vid köp av bostadsrätt och köp av villa? Hej, Undrar om vad jag har för ansvar gällande försäljning av en bostadsrätt som hade varit totalrenoverat av tidigare ägare och nya ägaren . Som köpare av bostadsrätt har du möjlighet att ställa krav mot säljaren om du hittar fel som du inte borde ha upptäckt innan köpet och om bostadsrätten sålts . Fuktskada orsakad av okunnig säljare ! Apr Ersättningsskyldig för fuktskada eller ej posts Feb Eldsprutande draken posts Jan Fel i objektsbeskrivning vid försäljning ? Vad är dolda fel i hus och bostadsrätt? Guider Sahypaň görnüşi Ansvar och ersättning för dolda fel.


Om felet räknas som ett dolt fel faller ansvaret på säljaren. För dolda fel i bostadsrätter är säljaren ansvarig i två år, och . Säljarens ansvar för fel i en såld fastighet upphör tidigast tio år efter det att köparen. Motsvarande ansvarstid efter försäljning av en bostadsrätt är två år.


Dolda fel - Som säljare är du ansvarig för så kallade dolda fel i år efter att du sålt din bostad.

Men eftersom du som säljare har ett ansvar för dolda fel i upp till år efter . Detta gäller gällande köparens och säljarens ansvar för bostadsrättens skick. Vanliga fel i bostadsrätt kan vara läckande element på parkettgolv vid fönster, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg