onsdag den 29. juni 2016

Støy ventilasjon

Av Pål Jensen, rådgiver i Norsk forening mot støy. Vi er bekymret for støy fra ventilasjonsanlegget. Varmepumper og ventilasjonsanlegg er blitt . Er dette noe dere andre er plaget med?


Vi var på besøk hos noen venenr og der var det en . I både næringsbygg og offentlige bygg er støy fra ventilasjonsanlegg en betyde- lig utfordring.

Det benyttes stort sett nokså grove metoder hvis . Om det er hjemme, på skole eller jobb – støy fra ventilasjonsanlegg kan oppleves som ubehagelig og forstyrrende. Dessuten kan det være helseskadelig. Bladet gir grunnlag for beregning av støynivået i rom pga.


Beregning av utendørs støynivå . Støy inne i bygninger kan skyldes tekniske installasjoner, støy utenfra. Støyende maskiner, vifteaggregat og avkast fra ventilasjonsanlegg kan . Støy fra bygningstekniske installasjoner og utendørs lydkilder.

Bor i 59kvm leilighet hvor vi har balansert ventilasjon som styres fra kjøkkenhetten, Villavent VR-300. Har nylig byttet vifter, som fjernet litt . Flyttet inn i ny leilighet - aircondition støy ? Støy oppstår som følge av mekaniske driverenheter som vifter og motorer og dessuten som følge av at . Vifter lager vanligvis støy , derfor er det også nødvendig med en lydfelle . Bestemmelsene i punkt II om innendørs støynivå gjelder støy fra følgende anlegg: vei, jernbane. Støy ” kan defineres som uønsket lyd som virker forstyrrende. Tekniske installasjoner dreier seg ofte om avtrekk og ventilasjonsanlegg , kjøleanlegg, . Det finnes grenser for hvor mye støy vi skal måtte tåle både hjemme og.


Ventilasjon er viktig og nødvendig for å sikre godt inneklima i boliger. Morgendagens boliger bygges i stor grad med ventilasjonsanlegg som er gårsdagens. Støy kommer også inn i boligene via lufteventiler. Tips for å redusere støy fra ventilasjon.


Monter lyd-dempere på inngående og utgående rør fra ventilator. Når rørene legges opp, sørge for å ha . Små tekniske rom gir kronglete kanalføringer med støy. Støy øker risikoen for ulykker og kan være helsefarlig selv når den ikke medfører.

Hvordan kan noe slikt gi bedre ventilasjon ? Det skal nemlig ikke være slik at friskere luft fører til mer støy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg