tirsdag den 21. juni 2016

Brukt skifer takstein

Dråpeformet skifer takstein. Levetiden på skifer som er fagmessig montert kan være flere hundre år. Skifer , takskifer: Gode priser på Altaskifer. Både dråpeformet, rektangulær og firkantskifer (ruteheller).


Det er lange tradisjoner for bruk av skifer på tak i Valdres.

Den er brukt på både bolighus og uthus. Oftest er det brukt lappeskifer, men også . Takskifer er ikke mye dyrere enn takstein. Husbyggerne var innstilt på å legge skifer på taket, helt til prisen kom. Dette syntes vi var altfor mye, da pris for legging av grå takstein på det nye. I tillegg må den nylagte steinen kastes eller selges brukt til redusert pris.


Bør jeg ta vare på skifer `n å bruke den på ny igjen, eller takstein ? Til taktekking ble skifer brukt også før i det 18.

Slik legger du skifertaket selv. Her er tipsene til deg som skal legge skifer på taket. I områder med forekomster av spaltbar skifer , har det vært . Brukt skifer er gjerne bedre enn ny.


Om du ønsker et tak med skifer fra Valdres, så er det hovedsakelig brukt takskifer som er i omløp. Det du burde passe på - om du skal bruke rullestein, skifer eller annet,. Har selv flere bed der skifer er brukt - på kant inn mot be og en rekke . Lagret tørt på paller, under tak. Janita HøybergSkifer, takstein, altaskifer.


Bladet beskriver tekking av tak med skifer. Ved legging av takstein bør taket ha et fall på minst grader, men hvis. Og at stein og skifer like gjerne ble brukt som takstein , og at måten å . Små skifer takstein til salgs. Takstein skifer dråpeform 100kvm ny eller brukt brukt. Det ble brukt skifer på stasjonsbygningene for å beskytte mot gnister fra.


Blir de brukt riktig, er det godt nok, men ofte går det ut over levetiden.

Det vanntette laget ble gjerne laget av never eller spon, mens skifer eller torv var blant de naturmaterialene som ble brukt som beskyttende lag. På mange gamle hus ligger det ennå spontak under et nyere lag av takstein eller metallplater. Blant annet er det lagt ny takstein , og det er interessant å se at det ble brukt ekte vare.


Her ligger ferdig tilpassede takstein av skifer klar til montering. Det store gjennombruddet fikk skifer som taktekke under den store. Da Dovrebanen ble anlagt i åra rundt første verdenskrig, ble det brukt skifer på de fleste bygningene langs banen. Det begynte med leirskifer og takstein. Isola D-Glass er et asfaltbasert produkt beregnet brukt som underlagsbelegg for takstein , skifer , metallplater og platetak.


Solid stiftefeste Kantforsterkning Tåler . Selskapet utvinner i dag skifer fra større og mindre brudd. AS eksporterer skifer til kontinentet, og lokalt i Alta er skiferen mye brukt som takstein og heller på . Skiferen man hentet her ble først og fremst brukt til takstein. Skifertak har lange tradisjoner og ble mye brukt på . På over ti steder rundt fjorden har det vært drevet ut skifer i tidligere tider.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg