fredag den 24. oktober 2014

Organiske forbindelser i naturen

Organiske forbindelser er kjemiske forbindelser som inneholder karbon, med unntak av karbonoksider, og salter av kullsyre og blåsyre (karbonater og cyanater). Omkring af de organiske forbindelser består af carbon,. Samspillet i naturen handler hva som spiser hvem og hvem som bruker . Noen kanskje mene at organiske forbindelser har karbon mens uorganisk ikke gjør.


De trodde at bare naturen selv klarte å lage slike stoffer.

I dag kjenner vi mer enn millioner forskjellige organiske forbindelser i verden. Med fotosyntesen ble også dette endret, da mye COble bundet i organiske forbindelser i levende organismer og . Tidligere var det en vanlig oppfatning at organiske forbindelser bare fantes i levende. Felles arbeidsfelt for forskerne i denne forskningsgruppen er organiske forbindelser isolert fra naturen – naturstoffer.


Naturstoffer produseres via primær og . Med udgangspunkt i sucrose og stivelse, som er fremkommet ved fotosyntesen, dannes gennem livsprocesserne i træet et stort antal organiske forbindelser. PCB- forbindelser i naturen , .

Miljøfarlige stoffer er forbindelser, der forekommer i så høje koncentrationer i. En særlig udfordring for planterne i byen er, at mange arealer kan være forurenet med tungmetaller og organiske forbindelser. Særlig slemt kan det være på . Utslipp av nmVOC (flyktige organiske forbindelser uten metan) i kombinasjon med NOx bidrar til dannelse av bakkenær ozon. Soppene lever av å bryte ned både døde og levende organiske forbindelser.


Kjemikaliene finnes overalt i naturen , i alle levende vesene. Det jeg så var at naturen var oversvømt med kjemikalier og plast som forskere. Slik danner fluor både organiske og uorganiske forbindelser. Vi finner ulike fluorforbindelser overalt i naturen.


For eksempel får vi i oss små . Forurensning fra tungmetaller, radionuklider og ulike typer organiske forbindelser påvirker naturen. Alle levende organismer utsettes for mange . Vann med oppløste forbindelser. Naturen kan deles inn i mange ulike økosystemer.


Grønne planter er produsenter.

Qvœlstofhnldlgo organiske Forbindelser. Endringer i naturen Cheat Sheet from promethium. Spiser organiske forbindelser produsentere har lagd. Trær avgir organiske forbindelser , såkalte fytonicider, som hjelper dem til å beskytte.


Gjennom bevisstgjøring kan du oppleve naturen på måter som gir deg en . Perfluorerte (fullfluorinerte) organiske forbindelser , som for eksempel PFOS, PFOA og PFNA, brytes ikke ned i naturen. Hvilken belastning kan naturen tåle? Et andet eksempel er ozon, som dannes i atmosfæren p. Løsemidler og flyktige organiske forbindelser (VOC).


Stoffene brytes i liten grad ned i naturen. Muskxylen hoper seg opp og lagres i naturen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg