onsdag den 10. juni 2015

Bygglov bostadsrätt altan

Om du ska bygga en altan , en uteplats eller ett inglasat uterum kan du behöva bygglov. Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet . Om marken är upplåten med bostadsrätt ska det framgå av det. En medlem som vill anlägga en altan eller uterum bör ansöka om tillstånd hos.


Någon som vet vad som gäller med bygglov om man vill bygga till en uteplats under grannarnas balkonger i en bostadsrättsförening?

Bygglov för inglasning av uteplats flerhus. Kontakta oss för en inledande kostnadsfri rådgivning! Leif Hållander om bygglov för att bygga en altan till sitt radhus i Sätra – en altan snarlik den hans granne har.


Vid tillbyggna om- eller nybyggnation av exempelvis altan , skärmtak över altan ,. Nu är det fritt fram för solceller utan bygglov - minskad byråkrati ska . Att det behövs bygglov för att uppföra en ny byggnad eller göra en tillbyggnad är allmänt känt. Men det kan också krävas bygglov om föreningen till exempel ska .

En person på Takläggargränd vid Stadsparken i Sandviken ville ha sin altan inglasad och lämnade in en ansökan om bygglov. Fråga: Jag har en bostadsrätt på markplan med uteplats. Om bygglov söks och erhålls kan föreningen upplåta marken med bostadsrätt. Nyttjanderätt, eller bostadsrätt för altan ? På våren vill många söka bygglov för att bygga till och bygga om.


Jag bor i en bostadsrätt och har en inglasat uteplats och bor på . Vi har tidigare ansökt om ”internt bygglov ” för att bygga ett staket. Det ”interna bygglovet” skall signeras av styrelsemedlemmar och skall . Ja, vad får du göra i en bostadsrätt , hur mycket får du ändra om? Här krävs noggrann utredning av byggnadsingenjör, bygglov , och styrelsens skriftliga . För att handläggningen av ditt bygglov ska gå snabbt och smidigt är det viktigt att din ansökan innehåller rätt information. Med fackmannamässiga ritningar och . För att bygga en altan utanför en bostadsrätt så krävs det ett bygglov från kommunen annars räknas det som svartbygge.


Följande förändringar får du lov att göra på ditt en- eller tvåbostadshus utan att söka bygglov. Du får bygga en uteplats med mur eller plank. Det kan behövas bygglov när du ska sätta upp någon form av.

Murar och stödmurar är täta inhägnader som kräver bygglov om de är högre än . För de flesta byggnadsåtgärder kräver att du söker bygglov enligt plan-. För både altan , uteplats och skärmtak behöver man ha koll på vad .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg