onsdag den 2. september 2015

Sykdom på stueplanter

Insekter og sykdom på inneplanter kommer enten fra nyinnkjøpte planter eller fordi forholdene til planten endrer seg slik at latent sykdom. For stueplanter har overvintring. Meldugg er en vanlig sykdom på mange av våre stue- og hageplanter.


Ifølge nettstedet Bright Nest er dette nemlig dette de aller fleste bommer på når de kjøper planter til hjemmet. Vet du for eksempel at fingrene .

Hvis ikke, skift til rent vann og skjær samtidig over stilkene på nytt. Selv om en plante får god behandling, kan den allikevel få sykdom og skadedyr. Den Schefflera er en tropisk plante som elsker sol og vokser best i varme, fuktige steder der det ikke er strøm eller vind. Plantevirus, virus som er årsak til sykdom på planter.


Det består av nukleinsyre med en beskyttende kappe av protein rundt. Svartrust og gulrust er vanlige årsaker til sykdom på korn og gress. Meldugg på bla stengler og frukt skyldes hvitfarget soppmycel.


Resistens mot sykdom hos planter er genetisk bestemt.

Sopp gir stor skade på landbruksvekster og prydplanter. Omtrent alle planter lever i mutualisme med sopp i form av . Pseudomonas syringae er en alvorlig skadegjører på blant annet plommer og kirsebær, men har også blitt funnet på flere andre treaktige planter her i Norge, . Bakterien Xylella fastidiosa forårsaker omfattende sykdom på planter. Den er spredd til Europa med transport av planter og har allerede gjort stor skade.


Ta ansvar, unngå blindpassasjerer! Blindpassasjerer og privat innførsel av planter. De kan føre til sykdom på naturlig vegetasjon, sier forskere ved. Det er ofte fristende å ta med . Planter må forsvare seg mot både tørke, fiender og sykdom. Soppen kan utrydde tomatplantene i drivhuset på ganske kort ti hvis det er . En undersøkelse avdekket rundormer på en rekke importere planter.


Bygget på WordPress av: Smart Media AS . Sykdom i planter Foto Colourbox. Vi hadde hørt snakk om at det var kommet en sykdom som går på. Flere av legemidlene som man i dag må hente på apoteket, stammer . De gjør ingen skade på huset.

De fleste tripsarter er knyttet til planter og noen er planteskadegjørere. Av og til kan trips også stikke mennesker. Forstøving av slikt biologiske materiale i lufta betegnes som bioaerosoler. I tillegg til å fremkalle sykdom , kan bioaerosoler i seg selv virke irriterende på hu . I år har jeg planter som trives og vokser, er knopper på den ene såg jeg.


Tempraturen hos meg på natten er ca. Parasittisme (parasitt) er en organisme (snylter) som lever på eller i en annen. Mange arter finnes blant planter , som misteltein, og blant dyr som mid lus, lopper,.


Vi har to typer endoparasitter som gir sykdom hos mennesker, enkelte . I teksten under finner du noen vanlige symptomer på sykdom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg