tirsdag den 24. november 2015

Energimerking hvitevarer

Energimerking er et system for å merke energikrevende apparater med. For å vise hvor mye strøm det enkelte produktet bruker, er hvitevarer energimerket. EU pålegger samtlige produsenter av husholdnings -apparater å merke sine produkter med energi- og . Det er lenge siden hvitevarer klasse A var det beste som fantes på markedet. Siden energimerkeordningen for hvitevarer ble innført har . Men hvert tredje produkt er feilmerket, viser en test utført av det danske .

Kategori A er altså ikke lenger det beste valget, men derimot midt . Hvor mye du får for pengene er viktig, men har du lagt merke til energimerkingen ? Dersom du velger hvitevarer med god energimerking kan du . Norge og en lignende studie utført for EU-kommisjonen. Produktområdet profesjonelle hvitevarer. Best av kjedene er Euronics. Hvitevarer til husholdningsbruk.


Mange hvitevarer er i bruk året rundt, og da er det mange penger å spare, hvis du skifter ut de gamle modellene med nye, energivennlige . Energiråd Innlandet som anbefaler alle å se nøye på energimerkingen hvis du vurderer innkjøp av hvitevarer.

Europa har innført nye krav til energimerking av hvitevarer. Og nå skal også tv-er merkes på denne måten. Snart kommer de nye reglene på det . Det er veldig forskjell hvor mye kundene er opptatt av energimerkingen på hvitevarer.


Noen ser kun på prisen, men samtidig merker vi at det er . Når det gjelder forbruk av hvitevarer er dermed alle våre tre strategier, dvs. De fleste hvitevarer ment for husholdningsbruk skal energimerkes. Alle hvitevarer har energimerke som angir energiforbruket. Ta en titt på NVEs side om energimerking av hvitevarer for mer detaljert info. Energikarakteren har en skala som er kjent fra bl.


Se etter energimerket og gå etter plussene, så er du sikret en langsiktig investering. Du kan lese mer om energimerking av hvitevarer på Svanemerket sin . Hvis du vurderer innkjøp av hvitevarer , anbefaler vi å se nøye på energimerkingen. I løpet av neste år innføres ny ordning med energimerking av bygg.


Den ligner mye på energimerkingen av hvitevarer. I flere butikker var nesten alle de utstilte .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg