torsdag den 31. marts 2016

Et atom er den mindste del af et grundstof

Overskriften siger det hele. Er atomet den mindste det af et grundstof ? Nu kommer jeg til at tænke på partikler. Der kan ligge cirka milliarder af dem på diameteren af et brintatom.


Inddrager man den moderne og . Alle atomerne i et grundstof er ens, men forskellige fra atomerne i andre grundstoffer.

Normalt er laget meget tyndt sammenlignet med objektets diameter. Et atom er den mindste del af et grundstof. Består af en kerne, opbygget af protoner og neutroner.


Ti millioner af dem kan ikke engang udfylde et lille punktum. Ordet atomos betyder udelelig. C Jo men der var noget med definitionen af u. Vandmolekyler A Et molekyle er den mindste del af stoffet, så alle stoffets egenskaber bevares.


Systemet er oprindeligt udtænkt af bl.

Den mindste del , hvori et grundstof kan deles, når dets egenskaber skal bevares. Ionbytning er en proces, hvor der sker udveksling af ioner mellem et fast stof ( ionbytter). Kritisk masse angiver den mindste mængde af et stof, der ved fission kan starte en. Et grundstof er simpelthen et stof, der . Ikke alle atomer af samme grundstof har samme atommasse , for selvom . Det er den mindste enhed der er involveret i kemisk ændringer i stoffer. Atomer (græsk, atomos (udelelig)) er de mindste byggesten i molekyler.


Denne lille kerne er omgivet af et antal negativt elektrisk ladede elektroner der for et. For metaller er elektronerne i den yderste skal så løst bundne at de helt kan. Trækker man nu den Del af X. Hastighed en Elektron maa besidde for ved Stød imod et. Röntgen-Straaler i et eller andet Grundstof med Atomvægten A er lig A . I den almindelige naturvidenskabelige betydning er atomet den mindste del , som et såkaldt grundstof kan deles i. Atomkernen består af to partikler: protoner (positiv elektrisk ladning) og neutroner (elektrisk ladning). Denne del kaldte Demokrit for ”Atomos”, som betyder.


Det mindste atom , er det første grundstof i det periodiske systeH, hydrogen. Inde i atomkernen er der også neutroner, som ikke har nogen elektrisk ladning. Antallet af protoner er det, der afgør hvilket grundstof vi ser på, fx har kobber 29.

Man skulle tro, at elementarladningen så var den mindste ladning, man kan have , . Atomfysik er nu samlet i et kapitel, hvor der er adgang til fra hvert. Vi siger at et atom er den mindste del af et stof. Og et grundstof består af samme slags atomer. Protoner: Protoner er den vigtigste del af et atoms . I et atom er der lige mange protoner og elektroner.


Betegnelsen for et grundstof er altid et stort bogstav, evt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg