fredag den 18. marts 2016

Vann egenskaper

Vann er en kjemisk forbindelse mellom hydrogen og oksygen med. Vann har en rekke bemerkelsesverdige egenskaper som gjør at det i . Vannet har utrolig mange spesielle og viktige egenskaper , og mange av disse. Som du sikkert vet er smelte- og kokepunkt for vann svært høyt, men hvorfor?


En av de mer habituelle væsker på kloden.

Ikke bare er vann vanlig, men også et viktig . Vann er det eneste naturlige stoffet som man kan finne både som gass ( vanndamp), væske og fast stoff (is) på jorda. Hydrogenbindinger gir samtidig vann spesielle egenskaper når det fryser. Som de fleste andre materialer blir vannets tetthet større ved lavere temperatur.


J mol -) som gir vannet mange av sine karakteristiske egenskaper. Så vidt vi vet finnes det ikke vann på de andre planetene i vårt. Vann er et stoff med helt særegne egenskaper – og vannmolekylet er alltid i .

I dette kapittelet får du vite litt om vannets fantastiske egenskaper. Hvorfor kan vann klatre til topps inne i høye trær? Hva er det med vannet som gjør at det kan.


Elevene skal gjennom dette undervisningsopplegget få forståelse av hvor viktig vannets egenskaper er for oss mennesker og for livet på jorda. Spørrelek om vann og dets egenskaper i form av næring, energi, transportering o. Visste du at mengden av vann på jorden alltid er den samme? Vannets egenskaper er unike, spesielt de forandringer som skjer under oppvarming og nedkjøling. De fleste stoffer utvider seg ved . Alt liv på jorda er avhengig av vann , og vannets egenskaper har også mye å si for hvordan livet . Vann – et vanlig stoff med uvanlig egenskaper.


Vann som ressurs: - av det vannet menneskene bruker, går med til kunstig . Hele av jordens overflate er dekket av vann , og vann er en forutsetning for alt liv på jorden. Vann er duggen i gresset, en istapp som henger i takskjegget eller rimet på. I denne aktiviteten skal vi undersøke noen egenskaper ved vann og vannhinna.


Det er tatt som et aksiom i vitenskapen at liv trenger vann. Hvis du kan erstatte vannet, sier det noe om vannets egenskaper , sier John Finney .

Pålitelige forsøk har også vist at homøpoati ikke har dokumentert effekt. Men flere forskere kan bekrefte at vann har overraskende egenskaper. Vann har mange viktige egenskaper med avgjørende betydning for mennesker og dyr, og for jordens tilstan blant annet som klimaregulerende faktor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg