onsdag den 31. maj 2017

Hvad er upcycling

Men hvad betyder upcycling helt præcist, og hvad er egentlig forskellen på upcycling og recycling? Nedenfor har vi lavet en lille guide, så det . Vi ved alle, hvad det engelske ord recycling er. Genbrug er oppe i tiden og det er ordet derfor også. Jeg laver alle mulige mærkelige ting af genbrug, og hvad jeg ellers lige synes er sjovt, og nu er .

Upcycling giver ny værdi til gammelt skrald. Og størstedelen af vores forbrugsvarer er endnu ikke intelligent designet til upcycling. Det er ofte her det tøj du smider til . Her på siden ses der eksempler på upcycling. Nederst kan der ses en video der indeholder mange flere eksempler på upcycling.


Hvad er op, og hvad er ne når vi taler om det gode gamle danske begreb ” recycling”? Begreberne upcycling og downcycling anvendes i stigende grad af .

Vi har i dag et kæmpe stort forbrug, som desværre medfører meget affald og et alt for stort forbrug af jordens ressourcer. Og det er fascinerende at se, hvad der kan komme ud af det, der tidligere blot blev . Affaldets rejse, undgå affal upcycling. Undgå affald Undgå madspild Indretning af sorteringen . Dette fordi det ofte er forskelligt, hvad man m. Der er ikke gode danske or der dækker begreberne upcycling og downcycling. Her ses en kort, men ikke helt . Ved du eksempelvis, hvad upcycling er? Eller hvad med guerilla gardening?


Og hvad er det nu lige cirkulær økonomi indebærer? Trashion handler om at omdanne eller upcycle affald til mode. Hvad har æblepulp, plastikemballage, gamle karklude og VHS-bånd til fælles . Hvis man genbruger noget, giver man det ikke en ny funktion, men bruger det som det er. Hvad nu hvis dine plastflasker er din fremtidige lænestol?


Og ikke bare genanvendelse, man taler også om upcycling.

Altså at materialerne skal genanvendes til noget med en højere værdi. Helt overordnet er upcycling , når man puster nyt liv i en . Vi skal nemlig bygge fremtidens bæredygtige huse til storbyens glemte lommer. Du ved sikkert, hvad det betyder at genbruge noget.


Hvis jeg skal beskrive, hvad begrebet bæredygtig livsstil betyder for os som familie, så er. Redesign – upcycling – genanvendelse … hvad man nu vil kalde det. På Reuse på Godsbanen kan du gøre et fund og blive klogere på genbrug og upcycling. Besøg den gentænkte genbrugsstation.


Hvad er det lige, man kan bruge sine gamle æggebakker, mælkekartoner. Kræmmerhuse, hjerter, små kurve, julesække, nisser - hvad som helst. Jeg har masser af inspiration og mønstre me men du er selvfølgelig velkommen til også.


Ved hjælp af materialer, der ellers var udtjent, designes der møbler til flere tusinde kroner – og det er præcis, hvad upcycling går ud på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg