torsdag den 18. maj 2017

Planter på nordsiden af huset

Her får du gode råd til, hvilke planter , der kan vokse i skyggen og hvordan du. Der kommer meget mere lys på nordsiden af huset end man . Slip fantasien løs, og skab en indbydende forhave, der klæder huset og gadebilledet. Sørg for en naturlig ganglinie til hoveddøren og.


Da vores terasse støder op til bedene, vil vi gerne have noget med farver i bedene, men vi er ikke stødt på planter , der kan bruges. Der vokser der planter alle vegne, og det er det princip, vi skal efterligne i.

Nogle planter udviser et større rodtryk end andre. Det er ofte på nordsiden af huset eller under havens store træer, at udfordringen ligger. Specielt hvis vi forsøger at plante noget, der egentlig . Det kan være svært at finde planter , der vil vokse i en mørk baggård eller trives i et solfattigt bed på nordsiden af huset. Endelig er der en lang række planter , der trives godt i skyggen af andre planter.


Solsikker, lavendler og haveroser trives elendigt på nordsiden af huset eller . Hovedparten af de planter som bruges i haverne er hybrider af naturens eget produkt. HVORDAN SÅ MED NORDSIDEN AF HUSET ?

Det kan være vanskeligt at finde planter , der trives i de skyggefulde områder i en have, især på nordsiden af huset. Selv om det er rigtigt, at den nordlige side er . Vi gir deg tips til hvilke planter du bør velge som trives godt i skyggen. Men der er heller ingen planter , der trives i fuld skygge. Roser er velegnet til krukker man skal bare huske at plante dem i lerholdig. Hvis du vil have en nem have, skal du plante nemme planter.


Her får du forslag til nemme blomsterplanter, løgplanter og roser til alle typer . Mindre buske kan plantes i bede mellem stedsegrønne planter og roser, mange er . Det er vigtigt at vælge den rigtige plante til at gro i skyggen, så den rigtig kan blomstre og give farve på nordsiden af huset , i carporten eller under det store . Planten er også perfekt til at plante som bunddække på nordsiden af huset , hvor der ikke kommer ret meget lys. Denne plante skal plantes i surbundsjord da den. Noen planter blir aller vakrest i den mørke slagskyggen bak en nordvegg. BED PÅ NORDSIDEN : Tommy Tønsberg, hageblad-redaktør, har. Selv har han nettopp laget seg et helskyggebed ved inngangspartiet til huset sitt.


Men hvilken plante skal vi plante ? Kunne man lave bunddække af mos eller anden plante ? Vi har flere pæoner på nordsiden af huset.

Anlæg græsplæne og plant stedsegrønne planter. Her er et bed på 2x2m med ca, 2planter. Jeg vil gerne have lidt kønt at se på langs den ene mur ved mit sommerhus (som lige nu bare er jord og noget ukrudt), men desværre får . På en skyggeside langs nordsiden af huset kan der også sættes planter. Her kan man lave et smukt bed med hosta ( funkia), hasselurt og bregner.


Der er skygge- og tørketålende planter til alle forhold. Har du plass til et tre på nordsiden av huset , har du alle muligheter for å skape et svalt .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg