tirsdag den 22. maj 2018

Stauder i norske hager

Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av. Om jeg bare kunne ha tre stauder i min hage , hvilke skulle jeg da velge? Hos Grønt Fokus har vi solgt drivhus til norske hager i over år. Sjekk om Norli-bokhandlene har varen inne.


Reserver og hent om en time.

Det finnes nemlig mange planter med lange tradisjoner i norske hager , og kalles. Denne boka dekker staudenes kulturhistorie, praktiske råd om anlegg og stell av stauder og omtale av ca. I den første delen omtales . Staudene som stod i oldemors hage er en viktig del av plantearven. Stauder i norske hager - Knut Langeland Knut Langeland.


De gamle plantene har originale egenskaper og dufter det er verd å bringe . Stauder er flerårige planter som visner ned hver høst, og kommer igjen. Blomstene som har prydet norske hager i flere hundre år.

Stauder for norske forhold (Innbundet) av forfatter Tommy Tønsberg. Se flere bøker fra Tommy Tønsberg. Publisert: Oslo : Landbruksforl. Prøv å søke etter flere utgaver. Lagerstatus, Sendes i løpet av 1-arbeidsdager.


Hvert år velger de norske staudeprodusentene ut en staude, eller et. Frodige hager og krukker kjennetegnes ofte av god bruk av stauder. Dette er en liste over norske stauder som dyrkes i hager i Norge. Disse staudene er godt tilpasset det norske klimaet og dyrkes i hele landet.


Definisjonen på en stauder er en flerårig plante med urteaktig vekst. Akeleie (Aquilegia) er en virkelig klassiker i norske hager. Skygge trenger ikke bety at du ikke kan ha en fin og fargerik hage. Hva skal vi plante i stedet for de som er blitt forbudt? Hagefagbøker – hvordan gjører jeg… 5. STORKENEBB: Kan ha blomster i hvitt, lyserosa, mørkerosa og lilla.


Oldemors stauder i våre hager. De danner tette tuer, og kan være .

Alle kan få plass til stauder , enten de har tre mål hage eller bare en terrasse. Peoner og dagliljer, hvor lang historie har de egentlig i norske hager ? Og hvordan kan en se forskjell på hageiris og sibiriris? Gamle stauder i fullt flor i tradisjons- hagen i Botanisk hage i Tromsø.


Mål: Deltakerne skal få økt interesse for frø og å frøså stauder gjennom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg