tirsdag den 25. november 2014

Partikkelmodellen forsøk

Det er knyttet flere begreper til partikkelmodellen , disse må forstås og. Et enkelt forsøk for å vise at stoffer utvider seg ved oppvarming og . Deretter skal de gjøre forsøk med vann i ulike faser. Gjennomføre forsøk med magnetisme og elektrisitet, beskrive og forklare . Faseoverganger er noe helt annet enn kjemiske reaksjoner.


Forskerfabrikken viser deg en aktivitet og.

Partikkelmodellen kan illustreres ved mange ulike forsøk. Hvordan brukes partikkelmodellen i dagens lærebøker? Grunntanken for partikkelmodellen er at alt stoff er bygd opp av partikler. Ark til forsøk partikkelmodellen 2. Aktivitet -Is- vann - damp Ark.


Kunne planlegge å gjennomføre et forsøk der de skal separere stoffer i en blanding. Forsøk i naturfag - måling av pH. I følge partikkelmodellen består luft av partikler i bevegelse, og inni flasken er det luft.

Bruker relevante faguttrykk i observasjoner og beskrivelser. Kan beskrive partikkelmodellen og faseovergangene. Planlegge og gjennomføre forsøk med påvisingsreaksjonar.


Den siste uka har partikkelmodellen stått som tema i naturfag. Det gir muligheter for ganske mye morsom naturfag, blandt annet lek med . Her er et eksempel på at modellen forutsier observasjoner: I partikkelmodellen øker bevegelsen til partiklene i et stoff ved oppvarming og stoffet . Samme forsøk ble så gjort en gang til, med to telys i vannet, . Arbeidsmåter: forsøk , individuelle oppgaver, gruppeoppgaver, tavleundervisning, prosjektarbei ekskursjoner. Stoffet vann og partikkelmodellen. Grafisk figur av medarbeider som støttes av arbeidsgiver og NAV-ansatt.


I dette kapitlet i boka er det også en del om partikkelmodellen , som egentlig skal være behandlet. Gjøre forsøk med vann og lys og samtale om observasjoner. Organisk kjemi, karbonets kretsløp, partikkelmodellen og elevøvingens rolle i undervisningen er blant temaene på kursdagene om. Havforsuring, et lite forsøk.


Sjekklister ved presentasjoner og forsøk , og målrettet søk av informasjon og kildekritikk. Hvorfor det er sånn at isbiten smelter raskere når den er omgitt av romtemperert vann enn romtemperert luft, kan forklares med partikkelmodellen. Dette er ikke et tema, men en.

Levere rapport etter forsøk. Lære grunnleggjande teknikkar i forsøk , lage hypotese og skrive rapport.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg