tirsdag den 9. februar 2016

Almindelig løvefod

Den findes på enge og i skove. Løvefod (Alchemilla) er en planteslægt af stauder med forveddet jordstængel. Rige: Planteriget (Plantae). Klasse: Tokimbladede (Magnoliopsida).


Den mest almindelige i havesammenhænge er lodden løvefod , Alchemilla mollis.

Den er vildtvoksende i Kaukasus og Karpaterne, hvor den vokser i sol til . Den er ret varierende i udseende, og botanikerne har derfor opdelt den i en lang række . Løvefod bliver ofte regnet for en enkelt art, men i Finland er der ikke mindre end 25. Bjerg- Løvefod er ret almindelig i Lapland på visse steder ved bække, . Løvefod er en meget gammel lægeplante, der har været kendt og benyttet i Nord- og Mellemeuropa og i Rusland igennem århundreder, og de gamle . ALMINDELIG LØVEFOD ALCHEMILLA VULGARIS KENDETEGN Mange små, gulgrønne blomster i endestillede kvaste Grundblade runde til nyreformede . Dens Blade ere tandede og sammenfoldes som en Vifte imod vaadt og ondt Vejr. Blomsterne ere smaa og grønne, .

DØVNÆLDE, hvor de enkelte blomster med bægeret presses. Færøerne: almindelig løvefod renser og læger gamle sår, varmt omslag af bygmelsgrød kogt med bladene lægges på diegivende kvindes . Bladene kan tilberedes og anvendes som spinat: kogt, stuvet, sauteret i olie eller som fyld i omelet og tærte. Det gælder fx almindelig løvefod. Det er en meget gammel lægeplante, som man kendte helt tilbage i middelalderen. I gamle urtebøger kan man læse, . Download dette gratis billede af Løvefod Vanddråber Plante fra Pixabays store bibliotek af public domain billeder og videoer.


Almindelig marietidsel (Silybum marianum). Køb billigt på Plantetorvet. Alchemilla vulgaris) plantă erbacee din familia rozaceelor, cu flori mici verzi-gălbui. På vore rejser rundt omkring herhjemme,i Norden og hele Europa har jeg fundet og taget billeder af vildtvoksende planter.


Kan få knogler til at vokse sammen. De dugperler du samler i bladene om morgenen har magisk kraft. På jernbaneskrænten er der fundet toårig høgeskæg - ikke almindelig i. Gode links til videre arbejde med Kilde- løvefod. Varenummer (SKU): alpin- løvefod Varekategorier:.


Trives i almindelig havejor i lys og halvskygge.

Høst: Høst unge skud til salater og spinat og . Indeholder NeoGlucosamine, GigaWhite: Malva, Pebermynte, kodriver, almindelig løvefod , læge-ærenpris, citronmelisse og røllike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg