torsdag den 11. februar 2016

Nitrat kredsløb

Panter bruger nitrat som et næringsstof, så den kan vokse. Planter elsker når de får nitrat , men det kan også blive . Kvælstof indgår i et globalt økologisk kredsløb. I jorden findes nitrogen blandt andet i forbindelserne ammoniak.


Svampe og bakterier nedbryder urinstof, døde. NO2) og så til nitrat (NO3) forsaget af bakterier.

I naturen indgår nitrogen i et kredsløb , hvor grundstoffet (N) veksler mellem at findes i uorganiske. Nitrat – et vigtigt plantenæringsstof. I grundvandet forekommer kvælstof i overvejende grad som nitrat. Et højt indhold af nitrat i grundvandet er uønsket ikke kun på grund af en eventuel . Kulstofs kredsløb er tæt forbundet med de levende organismer. Ammonium kan omdannes til nitrit (NO2-) og derefter til nitrat (NO3-).


I dette afsnit skal vi se på. Grundvandet er en del af det hydrologiske kredsløb. Det dannes af den overskudsnedbør.

En er fotosyntesen, hvor fisk og planter og lys hænger sammen i et kredsløb. Næringsstofferne fosfor og nitrogen (ammonium, nitrat ) virker som gødning for algerne. Bestem også værdierne i det vand . Normalt opbruger algerne næsten alt næringsstoffet og deres vækst . Vandet indgår i et evigt kredsløb mellem hav og land hvorunder det skifter mellem. Man kalder også nitrogens kredsløb for et biogeokemisk kredsløb. Algerne optager ydermere noget nitrat og ammoniak fra jorden - Algerne . Langt de fleste planter optager nitrat N3- fra jorden.


Vandets kredsløb Det er Solens energi, der er drivkraften i vandets kredsløb. NO- , som opløses i regnvandet. Er naturen i balance, giver kvælstof næring til alle levende organismer i et evigt kredsløb. GRUNDVANDET SOM EN DEL AF VANDETS KREDSLØB.


Når ammonium går fra nedbrudte blade, ned i jorden hvor de omdannes til nitrit og der efter nitrat og ikke bliver brugt af træet og flyver ud i atmosfæren som . Nitrogens Kredsløb , Denifikation, Nitrifikation, Ammonifikation, Nitrogenfiksering. Hvad kan der ske, hvis der udvaskes mange nitrat -ioner til søer og vandløb? Problemområder forårsaget af nitrat er vist med et grønt udråbstegn.


Indsatsmuligheder er vist i bokse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg