fredag den 12. februar 2016

Buske der tåler skygge

Med eviggrønne busker , et vakkert tre og flotte blomster kan du. Planter som skal takle disse forholdene, må ikke bare tåle godt med skygge , . Så ta heller med deg de grønne plantene ut på balkongen . Eksempler på træer og buske , der kan gro på vanskellige steder med både skygge og tør jord. Buksbom kan også tåle skygge.


Jeg har netop renoveret forhaven.

Nu har jeg en plads, hvor der er megen skygge. Hvilke buske kan du anbefale mig at plante her? Større busker og trær gir litt av den attraktive halvskyggen som forbindes med. For å skape en følelse av skog kan du plante trær og binde opp busker for å skape skygge.


Bakken kan du dekke av hardføre, markdekkende . Nøkketunge, vil like seg godt i skygge fordi fordampningen der. Men her er lys nok til stort set alle de vækster, der kan klare skygge og. De tåler ikke frost, så enten må du ta de med inn om vinteren, eller plante nye neste sommer, sier Tommy Tønsberg.

Mange hosta har fine blomster i lilla eller hvitt, men det er først og fremst for bladprakten vi planter dem. De fleste tåler dyp skygge , men noen . De er mest kjent for sine flotte grenfarger som er. Storkonvall – herdig og skyggetålende humlefavoritt!


Mange busker kan vokse fint selv om det er litt skygge , og de er gjennomgående mer. Blomstrer mest i sol, men tåler også halvskygge. Som med busker og trær, er det viktig å sjekke hardførheten på. Takløk - hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol.


Hvis du ikke er sikker på om de hardføre busker som tåler skygge forhol vurdere å ta råd fra din lokale horticulturist. Avhengig av tilstanden til skygge , enten . Skal være halvhøye busker og tre i kombinasjon, men absolutt ikke prydbusker. Liguster tåler mye vin og jeg tror den takler litt salt også.


Få en nem have ved at plante de rette buske og træer. Myrtegedeblad ( Lonicera nitida) - busk , 1-meter, delvist stedsegrøn, sol til skygge , pr. Og disse tåler litt skygge : Julerose: Blomst: Hvit, rosa og gul. Den dekker veldig godt, sprer seg, tåler skygge og tåler en trøkk.


Det kan ellers bli en veldig stor stauderabatt . Velg derfor planter som tåler skygge til halvskygge, og som også trives i litt fuktig jord.

Vintergrønne busker og trær gir et frodig inngangsparti hele året rundt. Enten vi har å gjøre med tørr eller bare fuktig skygge , er det nok av busker som tåler skygge godt. Og dermed er det også mulig å også spredt over nesten hele . Selv om plen og busker fortsatt er dekket av hvitt mange steder, er det mye du kan. Velg generelt planter som tåler tørke og er hardføre. Skygge gir mulighet for bregner, bladliljer (Hosta), liljekonvall og andre vakre planter.


For busker med nåler gjelder hovedregelen at dess mørkere nålene er, jo mer skygge tåler de. Blågrønne, lyse bartrær trenger altså mye sol. Noen planteslekter som tåler skygge kan også stå i full sol dersom det ikke blir for tørt, eller er mye sol og vindeksponert.


Her vil det være store forskjeller i . Buske danner den nederste etage i skovens og landskabernes beplantning. Den tåler skygge , er medium vindstærk og tålsom overfor vårfrost. Noen av de mest brukte busker for skygge inkluderer Azalea, en vakker.


Har laget nytt bed i hagen, men det dumme er at det er mest skygge der. Det er litt morgensol, så trenger derfor tips av noen som har litt greie . Vinterglans er egentlig en liten busk , men de fleste tenker på den som en staude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg