onsdag den 28. december 2016

Oljefyring i hus

I tillegg til støtten til å fjerne oljefyr og tank kommer støtten til ny varmeløsning. Dette en ambisiøs plan som krever mye av både bransjen og myndighetene, fordi det fortsatt er et stort antall hus i Norge som fyres med olje eller parafin. Hvis noen vil gjøre et gammelt hus med oljefyr skikkelig miljøvennlig, er det mye mer enn overgangen til varmepumpe vi støtter. Forbudet mot å fyre med fossil fyringsolje er endelig på plass. Nå må arbeidet med oljefyrutfasingen settes i gang for fullt.


ENKEL OVERGANG: Oljefyr kan enkelt omgjøres til biofyring, sier Rolf.

Ett av dem, Eco kan ifølge Blaker levere biobrensel til hus over hele . Vi får stadig forespørsler fra folk som har kjøpt gamle hus med oljefyring og som ikke aner noen ting om den nedgravde tanken eller hva de skal . Her får du hjelp til å erstatte oljefyren. Gammel oljefyr brukt til oppvarming av hus. Fossil oljefyring er forbudt fra 1. Nedtelling til forbud mot oljefyring.


Blir fyren forbudt og må fjernes, får man . Miljødirektoratets forslag til forskrift om forbud mot oljefyring. Luft til vann varmepumper er et alternativ til oljefyr i hus med radiatorer for .

Du kan bli økonomisk ansvarlig dersom du har kjøpt et hus som har en. Dette betyr ikke nødvendigvis forbud mot oljefyring. I verste fall blir hus ubeboelige og store mengder masse må skiftes ut. Seks av ti nordmenn synes boliger med oljefyr. Enova, oppgir prosent at de anser oljefyr.


Mange møtte opp for å få informasjon om utfasing av oljefyring. Møtet trakk fullt hus i auditoriet i kommunehuset Folkvang i Elverum. Må jo si at det er lunt og godt i huset med oljefyr Smile Håper at bildene som er vedlagt gjør det mulig å si noe konkret om saken.


De kan få støtte til mange . Flere huseiere i Trondheim har erstattet oljefyring med for eksempel. Småbarnsfamilien i Lillesand kommune har fått “nytt hus ” etter at oljefyren ble . Den klimavennlige varmekilden vil gjøre energiutgiftene lavere, og standarden på huset høyere. Fjerning av oljefyr og tank egner seg for deg . Det kan nesten virke som at hele huset er bygget rundt oljefyren, som står sentralt i. Har du en oljefyr i hus , så stikker vi gjerne innom for å vurdere hva som vil . Oljefyring gir klimagassutslipp og Regjeringen har varslet at fyring med fossil. Utslipp fra oljefyrer står for prosent av Norges klimagassutslipp.


For et halvt år siden skrev Dagsavisen at Stoltenberg hadde en oljefyr i huset. Hvis du i dag benytter olje som brennstoff til oppvarming av hus eller.

I mange tilfeller har huset skiftet eier flere ganger siden tanken ble lagt ned. Ofte er oljefyring allerede er faset ut, og det hender at dagens eier . Bytter du til fornybar varmekilde nå kan du få . Jeg har presentert på temakvelder om utfasing av oljefyr , sammen med kommuner og. I et villastrøk kan hvert tredje hus fortsatt ha oljefyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg