torsdag den 22. december 2016

Overvanding af planter

Det kan være svært at se, om planten er plaget af tørke eller overvanding , fordi symptomerne ganske enkelt er de samme. De visnende blade på overvandede planter føles bløde. Der er flere planter , der går til på grund af overvanding end planter , der dør af udtørring.


For meget vand ødelægger rødderne, og det får planten til at hænge . Har du svært ved at styre hvor meget vand dine planter skal have, og ved du ikke. Overvanding er en hyppig dødsårsag når det kommer til .

Indtil jorden igen er fugtig, kan du i begyndelsen give dine planter så meget vand , at det med det samme siver ud af pottens bund. Vi slår flere planter ihjel med overvanding end med undervanding. I haven er det især nyplantede planter der skal vandes, uanset om man. Lang de fleste planter dør af overvanding og sjældent af for lidt vand. Faktisk er der mange planter , der dør af overvanding.


Vi er så bange for ikke at vande vores planter nok, at vi bliver alt for grundige. I forhold til andre stue- planter kræver cannabis rimelige mængder af Magnesium, og mange. En Stueplante er en oftest flerårig prydplante, oftest af tropisk eller subtropisk.


Planter kan også dø af at få for meget vand.

De fleste planter er afhængige af , at fugtigheden er konstant. Mange planter dør på grund af overvanding , så det er vigtigt, at du ve om planten overhovedet mangler van før du vander den. Visnesyge forårsages i reglen af svampe i forbindelse med overvanding. Eftersom kaktus og sukkulenter ikke visner ligesom andre planter , er der ingen. Kaktusser og sukkulenter skal have masser af lys og lige tilpas meget vand.


Gjorde i starten med Substral, men så løb jeg tør ingen planter har fået . Her er det kun dig, der ve hvilket af scenarierne, der er mest sandsynlige. Det generelle råd mod overvanding er at stille de små på en avis sådan at. Der kan være stor forskel på hvor meget to ens planter drikker. De skal vandes cirka hver anden uge og har bedst af at stå i helt tør jord. Hvis bladene bliver gule, er det tegn på overvanding.


Petunia er en planteslægt, som består af cirka forskellige arter. Fælles for alle arterne er deres farverige udseende og frodige blomster. Mine planter visner simpelthen, som om de ikke kan optage…. Når de vandes skal de have ca af potten størrelse i vand - dvs ca liter vand pr liter jord.


Er også velegnet til jordforbedring i haven og højbede. Det skyldes, at supermarkedets planter generelt er drevet frem under gunstige forhold i løbet af meget kort ti og derfor er de typisk ikke særlig . Camilla Plum ved meget om tomater, og hun fortæller om vanding af tomater:.

Men overvanding fører til mistrivsel, som viser sig ved krøllede,.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg